El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, presidirà el proper dilluns, dia 30 de maig, a Barcelona, la presentació de “Contraetiqueta”, Enoteques Associades de Catalunya, que ja compta amb prop d’una seixantena d’adherits. Botiguers, distribuïdors, elaboradors, patronals i associacions sectorials es donaran cita al Palau Robert de Barcelona.

Contraetiqueta és una associació sense ànim de lucre que neix per agrupar el comerç especialitzat de vins. El seu objectiu és facilitar la interlocució de les botigues amb el propi sector vinícola i fer possible que elaboradors, administració, patronals, associacions sectorials, però també d’altres gremis externs al sector del vi i el cava, puguin establir taules de diàleg per tirar endavant projectes comuns.

Contraetiqueta neix oberta a adherir totes aquelles botigues que compleixin amb els requisits establerts als seus estatuts, és a dir, dedicades majoritàriament a vendre vins de manera professional, que siguin multimarca i que tinguin un mínim de referències totals i un mínim de catalanes.

El full de ruta de l’associació preveu 6 accions anuals que ajudin a promocionar els seus establiments, de manera que els punts de venda esdevinguin més dinàmics i professionals, i per tant, es defensin millor davant la competència i facin front als nous formats i models de negoci. Contraetiqueta també donarà cobertura legal i jurídica als seus associats a través de la Confederació de Comerç de Catalunya. Un altre dels eixos fonamentals de Contraetiqueta serà un programa de formació anual, tant amb l’organització de cursos i jornades pròpies com amb el servei de formació de la CCC.

L’associació agrupa, a dia d’avui, una trentena d’empreses que representen més de seixanta punts de venda que abarquen tota la geografia catalana.Durant la presentació es donaran a conèixer els objectius de l’associació i es concretaran les dues primeres accions de Contraetiqueta. Acte seguit se signarà el conveni europeu Wine in Moderation amb FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició) i, en acabar els parlaments, se servirà una copa de vi i/o cava, gentilesa de totes les denominacions d’origen catalanes, el Consell Regulador del Cava, l’Institut del Cava, la Confraria del Cava i Pimecava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa