VadeVi
Costers del Segre a les tertúlies de l’Ateneu Barcelonès

El paper del Consell Regulador de la denominació d’origen Costers del Segre, les diferències dels diversos terrers, el seu paper històric i econòmic, i el pes del celler Raimat, el més representatiu i el que ha obtingut un major impuls des dels anys vuitanta són algunes de les qüestions que es debatran aquest dimecres al vespre al restaurant ATN de l’Ateneu Barcelonès. El motiu: la quarta tertúlia sobre el present i futur de les denominacions d’origen catalanes que organitza El Vi a Punt.

Després d’haver parlat sobre les denominacions Alella, Catalunya i Conca de Barberà, li toca el torn a la DO Costers del Segre, una zona vitivinícola en què la recuperació de la vinya és relativament moderna i que està força disgregada en subzones diferents a nivell geològic, climàtic, històric i econòmic. Es tracta d’una DO que s’ha caracteritzat per la innovació tecnològica i per la connexió amb els mercats més competitius, per això, durant la tertúlia també es parlarà dels nous consumidors i de la competència a nivell mundial i del canvi climàtic.

La presentació de la denominació i el tast d’harmonització de territori -en què es tastarà el Petit Grealó de Vinya de l’Hereu i el Saó Expressiu de Mas Blanch i Jové-, es farà a les vuit del vespre i té un preu de 5 euros. Posteriorment, a dos quarts de deu, es farà el sopar-tertúlia. El preu de les dues sessions és de 27 euros i cal reservar plaça al restaurant de l’Ateneu.


El restaurant ATN acull mensualment sopars-tertúlies entorn a les DO catalanes FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa