Covides amb els estudiants d’enologia

La cooperativa penedesenca i la facultat d'Enologia de la URV creen una beca

Lliurament de la Beca Covides. D’esquerra a dreta: Sr. Pierre-Louis Teissedre, Dra. Gemma Beltran, Sr. Christophe Marquet, Ana Mª Pecero, Dr. Albert Mas i Sr. Ricard Gil.

Covides Vinyes i Cellers, la primera cooperativa vitivinícola de Catalunya, i la facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han lliurat la primera Beca Covides al millor estudiant del Màster d’Enologia de la URV, dotada amb 1.800 euros. La guanyadora ha estat Ana Mª Pecero Francés, i la beca li permetrà fer una estada d’un quadrimestre a la universitat de Bordeus-Segalen, on a més a més de finalitzar els seus estudis, hi obtindrà la doble titulació del Màster per les dues universitats.

Aquesta beca és la primera iniciativa que Covides i la facultat d’Enologia de la URV organitzen conjuntament després de la signatura, el passat 27 de setembre de 2011, d’un conveni de col·laboració amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’informació i desenvolupar activitats pensades per fomentar la investigació i la recerca, per millorar la qualitat dels vins i caves catalans.

A l’entrega del guardó hi varen assistir el Gerent de Covides, Sr. Ricard Gil, el Director Comercial de Covides i professor associat de la Facultat d’Enología de la URV, Sr. Christophe Marquet, la Coordinadora del Màster d’Enologia de la URV, Dra. Gemma Beltran, el Degà de la Facultat d’Enologia de la URV, Dr. Albert Mas i el Coordinador d’intercanvis de la Universtitat de Bordeus-Segalen, Professor Pierre-Louis Teissedre.

Amb la implementació de la Beca Covides, que es fallarà anualment, Covides i la URV inicien tot un seguit d’accions i activitats de col·laboració futures amb l’objectiu de formar als millors professionals del món del vi, i apropar-los al món de l’empresa.

Els requisits que el jurat ha tingut en compte a l’hora de concedir la primera Beca Covides, fruit d’aquest conveni, han estat que l’estudiant escollit estigués matriculat al Màster d’Enologia de la URV al curs 2011-12 i haver estat acceptat al Màster d’Enologia que es desenvolupa a la Universitat de Bordeus-Segalen.

El jurat també va tenir en compte l’expedient acadèmic, el currículum i un informe de la Comissió d’Ensenyament d’Enologia de la URV. A més a més, per primer cop, i fruit de la col·laboració entre la URV i la Universitat de Bordeus-Segalen, el guanyador de la beca obtindrà la titulació del Màster per la URV i per la Universitat de Bordeus-Segalen, després d’haver superat els exàmens de l’últim quadrimestre a l’escola francesa. La convocatòria per la Beca Covides 2013 sortirà a l’octubre d’aquest any.

Nou comentari