Covides estrena els Duc de Foix 2012

Unes 1400 persones van assitir al tradicional esmorzar de la Trobada de Socis de la cooperativa penedesenca

Unes 1400 persones van assistir al tradicional esmorzar de la Trobada de Socis de Covides. Foto: Wifred Llimona

El passat diumenge 2 de desembre i en el marc de la tradicional Trobada de Socis de Covides al Celler Prunamala de Sant Sadurní d’Anoia, la cooperativa Covides Vinyes Cellers va presentar les noves anyades dels seus vins bandera, els Duc de Foix.

Després de la pre-estrena celebrada al Palau de la Generalitat en motiu de la Festa del Vi Novell, Covides va voler mostrar als seus socis, familiars i col·laboradors, el fruit de l’esforç de tot un any en forma de vi blanc, rosat, negre i oli Duc de Foix. Amb la presència del Director General de l’Incavi, Jordi Bort, i d’autoritats del Penedès i del sector, es va dur a terme el tradicional esmorzar amb uns 1400 assistents, que no es van voler perdre la presentació dels nous vins de l’anyada 2012 de la primera cooperativa de Catalunya. En la trobada es van presentar tres vins de la DO Penedès, el Duc de Foix Xarel·lo, el Duc de Foix Cabernet Rosat i el Duc de Foix Cabernet Sauvignon i l’oli Duc de Foix verge extra arbequina, que enguany estrena nou packaging.

Segons el comunicat de Covides, el Duc de Foix Xarel·lo 2012 “s’elabora a partir de vinyes pròpies de la varietat estrella de la DO Penedès, el xarel·lo, es mostra com un vi de color groc pàl·lid amb lleugers reflexos verds. Agradable en la primera impressió, té un aroma intens que recorda flors blanques amb tocs de fruita madura i tropical. L’aroma en boca continua al paladar. És un vi fresc, amb bona acidesa i un post-gust persistent i molt agradable, ideal per acompanyar aperitius, peixos, formatges suaus, marisc, arrossos i carns blanques”.

Al comunicat de Covides, el Duc de Foix Cabernet Rosat 2012 es descriu com “elaborat amb cabernet sauvignon de vinyes pròpies, té un color vermell cirera brillant intens. La primera impressió olfactiva és intensa i molt agradable; destaquen els aromes de fruits vermells característics de la varietat. En boca, l’aroma és molt complex i al paladar és rodó, fresc i saborós, amb notes de maduixa i caramel, i un post-gust llarg i agradable. És un vi elegant, molt aromàtic i de llarga persistència. És ideal per acompanyar pasta, carns suaus, formatges, marisc, arrossos i també per a aperitius”.

El Duc de Foix Cabernet Sauvignon 2012 és, també segons informa el celler cooperatiu, “un vi negre elaborat amb cabernet sauvignon de vinyes pròpies d’un color grana intens. En agitar-lo es formen llàgrimes a la copa. En nas, la primera impressió és agradable, amb notes marcades de la varietat, on destaquen aromes de petits fruits vermells del bosc. L’aroma, en boca és intensa i al paladar és untuós, amb tanins dolços i un post-gust llarg i complex. És un vi elegant, amb bona estructura, amb molta personalitat i llarga persistència. És ideal per acompanyar carns guisades, formatges curats, embotits, aus i, en general, plats amb personalitat”.

Els vins Duc de Foix han aconseguit un gran prestigi en els últims anys, certificat per la creixent presència en la restauració i les botigues especialitzades, així com pel gran nombre de medalles obtingudes, especialment en el cas del Duc de Foix rosat, que ha obtingut grans reconeixements any rere any amb les diferents anyades

Nou comentari