VadeVi
Covides presenta el llibre dels 50 anys i homenatja els fundadors

Reconeixement als membres de la primera Junta Rectora de Covides Foto: Fèlix Miró">

Aquest dissabte 8 de febrer de 2014, Covides ha dut a terme un dels actes centrals de celebració del seu 50è aniversari, amb la presentació d’un llibre commemoratiu davant dels socis i un homenatge a les persones que formaven la primera Junta Rectora i als presidents que han format part de la història de la cooperativa.

L’acte ha comptat amb l’assistència de 560 socis, familiars, treballadors i col·laboradors de Covides, que han fet petit l’Auditori de Vilafranca del Penedès, i ha obligat a habilitar la sala gran de la Fassina de Vilafranca per retransmetre en directe l’acte.

Presentat per la periodista Imma Pulido, la celebració ha començat amb un parlament de benvinguda de Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, que ha felicitat Covides i ha destacat la importància del fet que la cooperativa vitivinícola més gran de Catalunya estigui al Penedès.

Seguidament s’ha projectat un emotiu vídeo resum de la història de la cooperativa, elaborat a partir d’imatges i informacions del llibre commemoratiu.

Posteriorment, representants de l’actual Consell Rector, encapçalats pel secretari Salvador Ventura, han donat inici a l’acte d’homenatge als membres del primer Consell Rector, el primer Consell de Vigilància i al primer gerent. S’ha retut homenatge com a membres del primer Consell Rector a Lluís Vallès Nadal, Salvador Olivella Canals, Josep Esteve Montaner, Hermenegild Almirall Romeu, Francesc Mir Suriol, Josep Marcé Mestre, Isabelino Suñen Andreu, Joan Cols Baqués i Josep Esteve Pujol; com a membres del primer Consell de Vigilància a Joan Mallofré Puig, Sebastià Figueras Freixedas i Miquel Sans Martí, i a Lluís Pallerola Cuyàs, com a primer gerent de Covides (1965-1984). Remarcar l’emotiva intervenció del sr. Jose Esteve Montaner, únic membre en vida del primer Consell Rector.

Tot seguit, l’actual president Joan Marcé Casas, ha pres la paraula per presentar el llibre “Covides 50 Anys 1964-2014”, un llibre commemoratiu de la història de la cooperativa, editat per l’Editorial Andana, i per fer un repàs al passat i al futur de Covides. Marcé ha agraït la presència massiva dels socis a l’acte i ha destacat que és una demostració que la salut de la cooperativa és bona i ha encoratjat tothom a treballar per celebrar els 75 aniversari.

Un cop acabat el parlament del president de Covides, i amb la presència de Josep Pere Colat, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i de Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, s’ha iniciat l’acte de reconeixement o tots els presidents dels diferents consells rectors dels 50 anys d’història de la cooperativa: Lluís Vallès Nadal (1964 – 1966), Salvador Olivella Canals (1967 – 1969 i 1976 – 1978), Josep Capellades Raventós (1970 – 1975), Antoni Casanovas Brugal (1979 – 1982 i 2006 – 2009), Martí Navarro Vallès (1983 – 1991), Xavier Sàbat Casamitjana (1991 – 2000), Jaume Vallès Santomà (2000 – 2006) i Joan Marcé Casas (2009).

Als parlaments de la cloenda de l’acte, Josep Pere Colat, president de la Federació de Cooperatives, ha destacat la joventut de l’actual Junta Rectora de Covides, que garanteix el futur de la cooperativa. Francesc Olivella, president del Consell Comarcal ha tancat l’esdeveniment felicitant tots els presents i destacant que Covides representa tot el Penedès.

En finalitzar els parlaments i l’entrega de reconeixements, els socis i treballadors de la cooperativa han estat obsequiats amb el llibre “Covides 50 Anys 1964-2014”.

El llibre, que es va començar a gestar fa un any, consta de 204 pàgines de textos i fotografies històriques, amb la reproducció de documents com el full fundacional, els primers estatuts, o fotografies de la construcció del celler. A l’edició hi ha col·laborat els mateixos socis, destacant especialment la feina de recollida de dades feta per Jaume Vallès, fill d’un membre fundador de la cooperativa, i de les fotografies de Josep Esteve, membre de la primera Junta de Covides. “Aquest és un llibre d’interès per aquells qui s’estimen i volen conèixer el Penedès” –tal com apuntava Joan Marcé en la presentació als mitjans feta fa uns dies – i ja es pot trobar a les llibreries a un pvp recomanat de 23 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa