El president de Covides, Joan Marcè amb l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Susanna Mèrida i el director de l’Incavi, Jordi Bort">

Aquest diumenge 1 de desembre, la cooperativa Covides va celebrar al celler de Sant Sadurní d’Anoia, la tradicional Trobada anual de socis, a la que van assistir-hi més de 1.500 persones i on es van presentar els vins Duc de Foix de la collita 2013 i el seu nou disseny.

En el seu parlament la directora tècnica de Covides, Maria Galup, va explicar que tot i que tardana, la verema d’aquest any ha sigut excel·lent: “El nou Duc de Foix Xarel·lo es va collir durant la segona meitat del passat setembre i és d’un color groc pàlid amb reflexes verdes, aromes afruitats i gust tropical”. El Duc de Foix Rosat es va collir a finals de setembre a la zona de Subirats i “té gust a petits fruits vermells, és rodó en boca, afruitat i llarg en el seu gust”.

Al seu torn de paraula, el director comercial de Covides, Christophe Marquet, va presentar el nou disseny dels Duc de Foix: un re-disseny de la coneguda imatge dels Duc de Foix per fer-lo més actual. “El nou disseny té tints metàl·lics que busquen ser més moderns i més elegants”.

L’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Susanna Mèrida, també va tenir unes paraules molt emotives envers Covides: “Sempre que parlo de vosaltres em sento molt cofoia, no pareu de guanyar premis nacionals i internacionals i els productes Covides són coneguts internacionalment perquè més del 65% de la vostra producció s’exporta a mes de 40 països (…) Tant de bo, molts seguissin la vostra feina”.

El president de Covides, Joan Marcè, va agrair la presència a tots els socis i va destacar que el 2014 Covides celebrarà els seus 50 anys, i per aquest motiu, se celebraran un gran nombre d’activitats començant amb la presentació d’un llibre sobre la història de la cooperativa, que es presentarà a principis d’any.

Per acabar els parlaments, el director de l’Institut Català del Vi, Jordi Bort, va agrair la confiança dels socis per portar el seu raïm a Covides i als tècnics per la feina feta: “gràcies a la bona feina, els vins catalans són reconeguts internacionalment i cada any creix més el consum català del nostre vi”.

Després d’un brindis col·lectiu, tots els assistents interessats van participar d’una visita guiada per les instal·lacions de Covides i van poder gaudir de la botifarrada i arengada, acompanyada dels vins novells Duc de Foix Rosat Cabernet Sauvignon i Xarel·lo i el Duc de Foix Cabernet Sauvignon 2012.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa