VadeVi
Creen la plataforma Catalan Wine USA per vendre vins catalans als Estats Units

Una desena de cellers de Catalunya, la majoria de la DO Penedès, Cava, Catalunya i Montsant, han creat recentment la plataforma Catalan Wines USA. L’objectiu és promoure els seus vins als Estats Units i fomentar-ne les exportacions. La iniciativa, que s’ha impulsat des de l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana ACC1Ó, consisteix en la creació del web en anglès www.catalanwinesusa.com i l’organització de presentacions i la participació en fires a diferents ciutats americanes.

Ricard Mayol, de Mayol Viticultors, explica que la primera experiència a Washington DC va ser “molt positiva”. Va ser una trobada al restaurant Jaleo entre els propietaris dels cellers i distribuïdors, importadors, majoristes, sommeliers i xefs americans. És només un primer pas, ja que l’equip d’allà participarà activament en la captació de distribuïdors i facilitarà la penetració al mercat: “Ara per ara comptem amb un importador que ens cedeix un magatzem climatitzat a New Jersey on cada celler hi guarda el seu estoc a l’espera de fer les primeres vendes”. De moment no hi ha xifres de venda que permetin avaluar el projecte, però segons Mayol, ja hi ha compromisos amb importadors.

Després de Washington, la propera cita dels cellers serà al Miami International Wine Fair, que es durà a terme al Centre de Convencions de Miami Beach el 15 i 16 d’octubre, on participaran amb un estand a la fira que els permetrà compartir una experiència cultural mentre donen a conèixer els seus vins. Posteriorment, organitzaran una degustació de vins a Illinois, concretament al Mercat Restaurant a Chicago el 20 d’octubre. Els cellers dedicaran dos dies més del seu viatge per reunir-se amb representants de les diferents empreses interessades en comercialitzar els seus productes als Estats Units.
Els cellers participants de la plataforma són: Bodegas Bellod (DO Conca de Barberà), Canals i Munné (DO Cava i Penedès), DG viticultors, El Xamfrà (DO Cava i Penedès), Falset-Marçà (DO Catalunya i Monstant), Finca Viladellops (DO Cava), Mas Rodó (DO Penedès), Mascaró (DO Cava i Penedès), Mayol Viticultors (DO Monstant i Priorat) i Vins Padró (DO Catalunya).


La web catalanwinesusa.com vol promoure els vins catalans als Estats Units FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa