El consum de vi augmenta a les llars de l’Estat, segons les darreres dades del Ministerio de Medio Ambiente Medio Rural y Marino, a les que ha tingut accés l’ObservatorioEspañol del Mercado del Vino (OEMV). El novembre va créixer en un 2,2% en valor i un 2,5% en volum, fins a aconseguir respectivament els 1.118 milions d’euros i els 454 milions de litres. Aquest increment s’obté, a més, mantenint molt estables els preus mitjans que, amb una lleugera variació de -0,3% i amb prou feines un cèntim menys, se situen en els 2,46 euros per litre adquirit.

Per tipus de vi, són clarament els de DO els que presenten una millor evolució l’any 2010. Sense gairebé variar el seu preu mitjà (+0,4%), creixien el mes de novembre i en termes interanuals un 5,2% en valor i un 3% en volum fins a aconseguir els 548 milions d’euros i 146 milions de litres, a una mitjana de 3,75 €/litre.

Per comunitats, Catalunya, Andalusia i Madrid són les de major consum en termes absoluts pel seu pes demogràfic i és, en general, a la meitat nord de l’Estat on es concentra el major consum per càpita. I on, també, més augmenta el 2010. Juntament amb Balears, són Cantàbria, Catalunya, País Basc, Astúries i Galícia les comunitats de major consum en litres i majors adquisicions en euros per persona.

L’Observatorio afirma que “tot i que encara falten dades sobre l’evolució del consum en l’altre gran canal, la restauració, l’any 2010 sembla definir-se com el de consolidació del consum de vi en les llars, liderat pels vins amb denominació d’origen i amb especial incidència en les comunitats del nord”.


Logo Observatori Espanyol del Mercat del Vi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa