Les xifres de tancament del mes de juny, i la previsió de juliol i agost, reflecteixen que l’ocupació en hotels i allotjaments rurals a l’Alt Penedès, superarà el 55% d’ocupació. Bona part dels visitants de la comarca s’hi acosten per practicar l’enoturisme.

Segons les dades del més de juny, facilitades per la Diputació de Barcelona, l’ocupació en hotels i allotjaments rurals de la comarca de l’Alt Penedès, ha reflectit un creixement d’un 18,61% i d’un 6,41%, respectivament davant el juny del 2010, tancant-se amb unes xifres d’ocupació del 54,66% en el cas dels hotels i del 39,62% en el cas dels allotjaments rurals. Aquest informe mostra una clara consolidació del creixement de l’ocupació hotelera en les comarques de la costa de barcelona, així com uns clars inidicis de la recuperació del Turisme Rural, que va tocar el seu punt més baix l’any 2009.

En quant als mesos de juliol i agost, i segons les dades recopilades per el Consorci de promoció Turística de l’Alt Penedès, entre 32 allotjaments de l’Alt Penedès, la previsió d’ocupació, és lleugerament superior a la del més de juny, amb un 56,04% i d’un 56,51% respectivament.

La durada mitjana de l’estada dels turistes, reflexa diferències importants dels hotels, respecte als allotjaments rurals, essent d’una mitjana de 2 dies de durada en el cas dels hotels i de 7 dies en el cas dels allotjaments rurals.

Una part molt important d’aquests turistes provenen del mercat nacional, tot i que hi ha un nombre creixent de turistes extrangers, provinents entre d’altres de: EEUU, Dinamarca, Alemanya, Rússia, Suissa, Noruega, Canadà, Bulgària, Luxemburg.

Segons enoturismePENEDÈS, aquesta previsió d’ocupació dels mesos de juliol i agost es veurà de ben segur incrementada per les reserves de darrera hora.


Visita a Torre-Ramona FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa