Cris Juanico: «he envoltat la música de fusta perquè surti com un bon vi»

El músic menorquí, que acaba de publicar el disc 'F(a)usta', defensa el consum de vins de proximitat

Cris Juanico ha editat el disc ‘F(a)usta’ Foto: Jordi Palmer / Nació Digital

Cris Juanico (Ciutadella de Menorca, 1967), es va donar a conèixer com a membre i un dels compositors del grup Ja t’ho diré. Actualment forma part de Menaix a Truà i també edita treballs en solitari on combina la música tradicional menorquina amb el rock. Acaba de publicar el disc ‘F(a)usta’

-A la teva música es nota el respecte per la tradició i la música tradicional, i el vi també és tradicional de la Mediterrània i de Menorca. Coneixes i consumeixes vins menorquins?

-En conec i fa uns anys que torna a haver-hi una bona producció. Ara està en mans d’enòlegs i va millorant. La terra és petita i n’hi ha poc, però s’estan especialitzant en vins blancs, que tenen un consum més proper a la gastronomia menorquina, amb bon peix. Sóc consumidor moderat de vi, no només menorquins. M’agrada provar altres vins, tastar allà on vaig el vi que s’hi fa.

-Coneixes vins catalans? Demanes amb preferència vins de la terra?

-Sí. Sempre que faig concerts en terres de vi aprofito per visitar algun celler. No és que tingui preferència per un tipus de vi o altre, però sí que prefereixo veure vi de la zona.

-Sense desmerèixer els altres, tens algun vi català preferit?

-Hi ha un Pla de Bages bastant conegut, l’Abadal, és dels que si puc el demano.

-Els músics tenen més fama de beure cervesa o destil·lats. Has dedicat mai cap cançó al vi?

-No, però el disc que presento ara, ‘F(a)usta’, el nom ve donat per dos significats, dos conceptes, la fusta i la sort, gravat amb un quartet de corda, contrabaix guitarra i veu, on la fusta hi té molt a veure i no se si això té a veure també amb les bótes del vi. Fa temps que em dedico a fer música i ara l’he envoltat de fusta perquè surti com un bon vi.

Nou comentari