VadeVi
Cris Juanico: «he envoltat la música de fusta perquè surti com un bon vi»

Cris Juanico ha editat el disc ‘F(a)usta’ Foto: Jordi Palmer / Nació Digital">

Cris Juanico (Ciutadella de Menorca, 1967), es va donar a conèixer com a membre i un dels compositors del grup Ja t’ho diré. Actualment forma part de Menaix a Truà i també edita treballs en solitari on combina la música tradicional menorquina amb el rock. Acaba de publicar el disc ‘F(a)usta’

-A la teva música es nota el respecte per la tradició i la música tradicional, i el vi també és tradicional de la Mediterrània i de Menorca. Coneixes i consumeixes vins menorquins?

-En conec i fa uns anys que torna a haver-hi una bona producció. Ara està en mans d’enòlegs i va millorant. La terra és petita i n’hi ha poc, però s’estan especialitzant en vins blancs, que tenen un consum més proper a la gastronomia menorquina, amb bon peix. Sóc consumidor moderat de vi, no només menorquins. M’agrada provar altres vins, tastar allà on vaig el vi que s’hi fa.

-Coneixes vins catalans? Demanes amb preferència vins de la terra?

-Sí. Sempre que faig concerts en terres de vi aprofito per visitar algun celler. No és que tingui preferència per un tipus de vi o altre, però sí que prefereixo veure vi de la zona.

-Sense desmerèixer els altres, tens algun vi català preferit?

-Hi ha un Pla de Bages bastant conegut, l’Abadal, és dels que si puc el demano.

-Els músics tenen més fama de beure cervesa o destil·lats. Has dedicat mai cap cançó al vi?

-No, però el disc que presento ara, ‘F(a)usta’, el nom ve donat per dos significats, dos conceptes, la fusta i la sort, gravat amb un quartet de corda, contrabaix guitarra i veu, on la fusta hi té molt a veure i no se si això té a veure també amb les bótes del vi. Fa temps que em dedico a fer música i ara l’he envoltat de fusta perquè surti com un bon vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa