Curs d’iniciació al tasts de vins a Molins de Rei

L'Associació Molinenca de Tast convoca una activitat formativa per a afeccionats en dues sessions, els divendres 11 i 18 de gener

L’Associació Molinenca de tast fa activitats tot l’any. Foto: Facebook Molinenca de Tast L’Associació Molinenca de Tast comença el 2013 convocant per als propers divendres 11 i 18 de gener, un curs d’iniciació al tast a la nova seu situada a l’edifici modernista de Cesar Martinell de la Federació Obrera.

El curs d’iniciació al tast està pensat per donar eines per gaudir més del vi dia a dia, i prou coneixements “perquè puguis saber al final del curs si el vi que tastes està en bones condicions per pendre”, segons que informa l’Associació.

Les sessions seran de caràcter informal “perquè vegis que el món del vin és una afició propera i senzilla”. El curs s’estructurarà en dues jornades de hora i mitja amb els següents temaris:

1r dia. Iniciació al tast: Vins blancs i caves (11 de gener)

Es tracta d’agafar els conceptes bàsics tant físics com sensorials per poder portar a terme un tast de vins. En la mateixa classe s’explicarà la vinificació del vi blanc i caves, i es tastaran vins blanc de diverses el·laboracions per veure la complexitat d’aquests tipus de vins.

2on dia. Iniciació al tast: Vins rosat i negres (18 de gener)

En aquest darrer dia s’aprofundirà en l’elaboració dels vins rosats i dels vins negres i les seves peculiaritats. S’explicarà com s’aconsegueix el color del vi, s’aprendrà com es fa una bòta de fusta i es tastaran vins negres de diverses elaboracions per poder-ne apreciar les diferències.

Introducció al tast : “El tast és l’apreciació a través de la vista, el gust i l’olfacte, de les qualitats d’un vi. És a dir, es tracta simplement de tastar el vi, però fer-ho amb especial atenció. Sotmetre’l als nostres sentits i analitzar-lo buscant els seus defectes i qualitats, amb l’objectiu de descriure’l.”

Segons el comunicat de la convocatòria, “Tots estem preparats per adquirir un cert grau de capacitat analítica davant del vi. Amb un mínim de tècnica, retentiva i sobretot molta pràctica, podem entrenar els nostres sentits acostumant-los a observar, assimilar i comparar diferents vins. En paraules del cèlebre enòleg francès Emille Peynaud: “No hi ha cap persona que no pugui arribar a tastar, tan sols cal paciència, bona voluntat i molta experiència”.

El preu del Tast serà de 30€ per les dues sessions divendres 11 i 18 de gener a les 20h i de 20€ per una sessió. El tast es farà a la Federació Obrera, al carrer Jacint Verdaguer, 48, de Molins de Rei. Hi ha disponibles 20 places.

Nou comentari