Cursa solidària al país del cava

La sisena edició de la prova esportiva es fa el 21 d'octubre en col·laboració amb la Marató de TV3 i el Banc dels Aliments

Aquest any la cursa podria batre rècords de participació arribant als 2.500 corredors. Foto: VADEVI.cat

El diumenge 21 d’octubre se celebra la VI Cursa solidària País del Cava, una iniciativa organitzada conjuntament per la Confraria del Cava i Octagon Esedos, amb el patrocini de l’Obra Social de Caixa Penedès. A més de la cursa tradicional, en col·laboració amb la Marató de TV3, aquest any també es farà la Cursa dels Aliments que recollirà queviures per a diferents organitzacions solidàries de l’Alt Penedès.
La cursa, que aquest any podria batre rècords de participació arribant als 2.500 corredors i superant els 13.600 euros recaptats en l’anterior edició. La inscripció per la cursa d’enguany és de 8€, sis dels quals es destinaran íntegrament a la Marató, aquest cop dedicada a la investigació del càncer. També aquest any les inscripcions es tramitaran únicament on-line a topticket.cat , a la pàgina web www.obrasocialcaixapenedes.com . El termini per inscriure’s es tancarà el dimarts 16 d’octubre a la mitjanit o quan s’arribi a les 2.500 inscripcions. Una de les novetats d’aquest any és que es podran recollir els dorsals dos dies abans de celebrar-se la cursa, en un punt que s’anunciarà les properes setmanes.

La Cursa dels Aliments

La novetat més destacada de la VI Cursa Solidària País del Cava és la doble vessant solidària que tindrà, ja que a més de recaptar fons per la Marató de TV3 aquest any també recollirà queviures per la Fundació Banc dels Aliments. Els corredors i el públic que vulguin participar en aquesta iniciativa hauran de dipositar les seves aportacions als punts de recollida que hi haurà instal·lats al llarg del recorregut, a Vilafranca del Penedès, la Granada, Avinyonet, Subirats i Sant Sadurní d’Anoia. A les persones que portin algun aliment se’ls donarà un tiquet que podran bescanviar per una copa de cava a l’arribada de la cursa a Sant Sadurní.

Tant la Granada, com Avinyonet i Subirats ja han anunciat que també faran recollida d’aliments el abans de la celebració de la cursa. Tots els queviures que es recullin es repartiran entre les entitats penedesenques Ressò, Càritas Comarcal, Càritas Sant Sadurní i Càritas Gelida. El menjar que es recomana portar és arròs, pasta, oli, llegums, cereals o farines, en envasos resistents i evitant el vidre.

La Reina del Cava 2012, Mireia Belmonte, i l’autora del cartell de la XXXI Setmana del Cava, Pilarín Bayés, entre d’altres, han volgut col·laborar amb la VI Cursa Solidària País del Cava enregistrant un divertit espot que serà distribuït entre les televisions locals i mitjans de comunicació locals i comarcals, així com a través de youtube i altres xarxes socials per tal que pugui ser compartit entre els usuaris.
Desenvolupament de la cursa
El tret de sortida serà a les 11h a la Rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès, on a partir de les 9 del matí es lliuraran els dorsals i els xips als participants que encara no els hagin anat a recollir. El recorregut serà de 13,5 km per les carre­teres C-15 i C-243, que romandran tallades al trànsit durant les tres hores que durarà la cursa. Cada quilòmetre estarà degudament senyalitzat i hi haurà avituallaments al pas per La Granada (al Km. 4) i Subirats (al km. 9).
Per facilitar la participació, l’organització disposa un servei de transport d’autobús llançadora de Sant Sadurní a Vilafranca del Penedès i viceversa. El primer servei començarà a les 9h a Sant Sadurní i l’últim autobús sortirà també des de Sant Sadurní a les 14:30h. El punt de recollida dels participants serà al CAP de Sant Sadurní (C/ Gelida s/n). Els corredors podran utilitzar les dutxes i vestidors del Pavelló Municipal de Sant Sadurní.
Un dels canvis importants de la cursa d’aquest 2012 és el canvi de l’arribada que es farà al Pla d’en Mestres de Sant Sadurní d’Anoia, on tots els participants hauran de retornar el xip que se’ls haurà lliurat a la sortida i també hi haurà servei de massatgistes i fisioteràpia. A les 13h és previst que es faci la festa de final de cursa amb el lliurament de trofeus. Com és habitual, els primers classificats absoluts de la categoria femenina i masculina seran premiats amb el seu pes equivalent en ampolles de cava.
També aquest any es premiarà als participants que posin una bona dosi d’humor a la cursa, recorrent els 13,5 quilòmetres disfressats. Els guanyadors seran el primer home i la primera dona que travessin la meta volant situada a l’avituallament situat a la Garrofa (Avinyonet del Penedès). Com a premi rebran un sopar per a dues persones al restaurant la Garrofa.
Una iniciativa que uneix

En l’acte de presentació de la VI Cursa Solidària País del Cava, que es va fer dimecres a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, tant organitzadors com institucions van coincidir a destacar la doble vessant solidària d’una iniciativa que ja ocupa un lloc important en el calendari de curses que es fan a Catalunya.

Pere Bonet, president de la Confraria, va remarcar “l’esperit de col·laboració” que transmet una cursa en la que hi participen un gran nombre d’institucions i entitats. En aquesta mateixa direcció es van pronunciar també el conseller comarcal d’Esports, Xavier Rojo, i la regidora i el tècnic d’esports dels ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní, Emília Torres i Santos Maturana, que van recordar la unió que representa aquesta cursa per les dues poblacions més grans de l’Alt Penedès.

El delegat a l’Alt Penedès del Banc d’aliments, Esteve Tomàs, va demanar amb insistència que la gent col·labori amb aquesta iniciativa ja que cada vegada són més les persones que necessiten accedir a les ajudes que ofereixen. L’any 2011 el Banc d’Aliments va atendre 114.000 persones. Per la seva banda, Antoni Gistau, cap de l’obra social de Caixa Penedès va destacar la importància que un projecte com la Cursa Solidària País del Cava té per la comarca.

Nou comentari