El Celler Cooperatiu d’Artés ha començat a exportar els seus vins a la Xina. Es tracta d’una decisió comercial que ha significat mesos de treball i que finalment ha arribat a bon port.

A finals de l’any passat ja van sortir cap a la Xina més de 3.000 ampolles de diferents referències que el Celler Cooperatiu d’Artés comercialitza amb la marca Artium. Entre d’altres, el Cabernet Sauvignon Criança 2004 i el Magnim 2003. “Aquestes 3.000 ampolles ja estan begudes perquè es van distribuir com a regals d’empresa”, explica Anna Berenguer, responsable d’exportacions del celler. Berenguer afegeix que “el client està molt content i ara la intenció és tancar algun acord amb una cadena de Karaokes xinesos”.

El vi cada vegada és més habitual en aquest tipus d’establiments segons explica Anna Berenger però sobretot s’hi troben vins portuguesos i francesos: “Estan començant ara a treballar amb vins de l’Estat espanyol i sorprèn que intenten apostar per la qualitat”.

El Celler Cooperatiu d’Artés, que ja exporta els seus vins a Alemanya i Dinamarca, considera que la Xina és un país amb un “gran potencial”. El seu atractiu és, d’una banda, el volum de negoci que pot representar gràcies a la seva extensió geogràfica com a la gran quantitat de població. Però de l’altra l’interès creixent que els xinesos tenen pel vi. “Són una gent molt obert i interessada pel vi, estan absorbint molt ràpidament tots els coneixements i vocabularis del vi i tenen clar de quines anyades i de quines varietats volen les ampolles”, diu la responsable d’exportacions.


Atrium ja es pot comprar a la Xina FOTO: RAMON CREUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa