VadeVi
Darrer adéu a la dona de Joan Amat, un home estretament vinculat al cava

La tarda del 31 de desembre va tenir lloc l’enterrament de Carme Ibáñez i Valero, esposa de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Joan Amat i Solé, i mare de tres fills, que havia mort la vigília a l’edat de 65 anys d’una malaltia greu. L’acte es va fer a l’església parroquial de Sant Sadurní, que es va omplir a vessar de persones de la vila i la comarca, a més d’amics de la família vinguts d’arreu. Entre els assistents a la cerimònia de comiat, que va ser oficiada pel bisbe de Girona i exrector de Sant Sadurní, Francesc Pardo, i a qui van acompanyar diversos capellans, cal destacar la presència de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, i dels consellers Felip Puig i Lluís Recoder, així com el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Lluís Maria Corominas, i diversos diputats, mentre que la Diputació de Barcelona va estar representada per Josep Mayoral i Xavier Roig, a més d’altres diputats provincials.

A l’acte també hi va assistir el consistori de l’Ajuntament de Sant Sadurní al complet i un bon nombre de treballadors de la Casa de la Vila, el president del Consell Comarcal i diversos alcaldes i regidors de la comarca, així com una nodrida representació de Convergència Democràtica i Unió Democràtica, entre altres partits.

El sector del cava, al qual està estretament vinculat Joan Amat, tant en la seva qualitat de president de l’Institut del Cava com en la de directiu de l’empresa Raventós i Blanc, va tenir també una àmplia representació en aquest acte de comiat. Així mateix, es va desplaçar fins a Sant Sadurní l’alcaldessa de Zegama, població agermanada amb la capital del cava, acompanyada d’alguns dels seus companys de consistori. També van fer arribar el seu condol a l’alcalde de la vila les autoritats de les altres dues poblacions agermanades amb Sant Sadurní, Cañete la Real i Bastia Umbra. Durant el vespre del 30 de desembre i sobretot el matí del mateix 31, una gran quantitat de persones va passar pel tanatori de Sant Sadurní per donar el pesam a la família.

El bisbe de Girona i amic de la família, Francesc Pardo, va glossar la figura de Carme Ibáñez i va tenir paraules de consol per a l’alcalde i la resta de familiars. La solemne cerimònia es va cloure amb la interpretació en directe d’un fragment del Cant dels Ocells, i després es va cantar el Virolai. L’alcalde de la vila, Joan Amat, en nom propi i de la resta de familiars, va pronunciar unes emocionades paraules d’agraïment a tots els presents, així com a les persones que els han donat suport durant aquests darrers mesos. El rector de Sant Sadurní, mossèn Carles Catasús, no va poder assistir a la cerimònia perquè es trobava al Camerun en un viatge humanitari.

La sadurninenca Carme Ibáñez es va casar amb Joan Amat quan encara no tenia 20 anys i junts van tenir tres fills, l’Elisa, la Dolors i el Ton, i després han estat avis de sis nets. La Carme, una dona afable que tenia bona relació amb tothom, era mestressa de casa i ha estat al costat del seu marit durant seva la llarga trajectòria política, tant a l’Ajuntament com a les altres institucions en les quals ha desenvolupat diferents càrrecs. Recordem que Joan Amat és alcalde de Sant Sadurní des del 1995, però que ja el 1979 va ser escollit regidor en el primer ajuntament de l’actual etapa democràtica. Amat és actualment diputat de la Diputació de Barcelona i president de la Mancomunitat Alt Penedès, i també va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Al llarg de tots aquests anys, Carme Ibáñez ha sabut estar sempre discretament al seu costat i l’ha acompanyat en alguns actes institucionals. La darrera vegada va ser el passat 10 d’octubre, coincidint amb el Cavatast, amb motiu del dinar commemoratiu del 20è aniversari de l’agermanament entre Sant Sadurní i la ciutat italiana de Bastia Umbra.


Carme Ibáñez i Joan Amat FOTO: AJUNTAMENT SANT SADURNÍ D’ANOIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa