VADEVI.cat va néixer amb la intenció de donar a conèixer els vins catalans, especialment entre la gent més jove, que utilitza cada cop més internet per obtenir informació.

En només uns mesos ens hem situat entre les cent publicacions més llegides en català, concretament en el lloc 81, segons publica Alexa, una agència internacional que mesura el rànquing de totes les webs del món.

Ara és hora de fer un pas més. Ja no es tracta només de donar a conèixer els nostres cellers i els nostres vins, la feina de milers de pagesos que cuiden la vinya, i de passada, el nostre territori. El repte ara és fer arribar directament el fruit d’aquesta feina, el vi, a casa de cada aficionat.

És el gran repte dels cellers catalans: la distribució. En aquests mesos de feina, la consulta que més ens han fet arribar els lectors és: on puc trobar aquest vi?

Els nostres elaboradors són molts, sovint petits, familiars, i tenen dificultats per arribar al públic en un mercat saturat d’oferta i controlat per les grans distribuïdores d’àmbit estatal. La gran distribució entén el mercat estatal com una unitat i no li interessa la feina d’un celler que elabora menys de vint-mil ampolles l’any. O d’un que n’elabori més, però que segurament serà rebutjat –només per l’origen, no per qualitat- a la resta de l’Estat. Per això obrim les portes a tots els cellers que estiguin interessats en aquest projecte, que ja és una realitat.

VADEVI.cat i el diari AVUI ofereixen a aquests cellers la possibilitat d’arribar arreu. El criteri de selecció és de qualitat, o en tot cas, relació qualitat-preu.

També hem pensat que, essent l’AVUI el mitjà de referència en català, haviem de recolzar la feina de l’Associació en Defensa de l’Etiquetatge en Català (ADEC). És per això que l’únic requisit imprescindible és que els vins vagin etiquetats, com a mínim, en català. Hem hagut de rebutjar els vins d’algun celler per aquest motiu i sap greu, alguns són vins de gran qualitat. Però no ens els acabarem tots, així que encara en tenim molts, milers, per triar. Als que hem hagut de rebutjar els hem obert les portes a que incorporin el català a les etiquetes i seran benvinguts.

Tot just hem començat amb aquest nou repte. Encara no tenim vins de totes les DO, però hi estem treballant. L’oferta de vins i caves s’anirà renovant constantment, així que hi ha temps i espai per a tots els nostres territoris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa