VadeVi
De Muller i Padró de Bràfim són els cellers més premiats al concurs de vins de Tarragona

“Ha augmentat lleugerament la participació respecte anys anteriors” al concurs de vins embotellats de la DO Tarragona, segons explica la tècnica enòloga del consell regulador Elisa Ribé. Un fet que pot tenir el seu origen, en l’aparició d’alguns nous cellers, explica. El concurs, que aquest any arriba a la quinzena edició, s’ha celebrat a la sala de tast de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, una mostra de la “bona sintonia” entre la universitat i el sector vitivinícola de la zona, segons ha manifestat Montserrat Nadal, vicedegana de la facultat.
[[frase]]
Aquest dimecres al matí un jurat presidit per Nadal i format per 22 d’enòlegs, sommeliers i restauradors ha tastat, analitzat i puntuat 70 vins de diferents cellers de la denominació organitzat en set categories diferents: vins blancs, blancs amb fusta, rosats, negres joves, negres de criança, vi de licor dolç i de licor sec.

L’entrega de premis -un trofeu per als primers premis i un diploma per als segons- es farà el proper divendres 29 de maig durant el tradicional sopar de la DO Tarragona que se celebrarà a l’Hotel Class de Valls. El concurs compta amb un reconeixement força elevat per part dels productors, que veuen com les puntuacions obtingudes en el certamen els fan vendre més producte.

Els premis
El celler De Muller, a Reus, compta amb el millor blanc fusta, el Chardonnay 2008, el millor rosat, Solimar 2008, i el millor vi de licor sec, Aureo. Així mateix els seus vins Merlot 2006 i Aureo semi, han quedat segons en la categoria de negre criança i vi dolç, respectivament. Pel que fa a Vins Padró de Bràfim, ha aconseguit col·locar tres dels seus vins Ipsis en les primeres posicions. L’Ipsis Blanc Flor 2008 és el primer en la categoria de blancs, l’Ipsis 2008 també ho és en la categoria de negre jove i finalment l’Ipsis Rosat Llàgrima ha estat escollit com el segon millor vi.

La Vinícola de Nulles amb Adernats Seducció ha assolit la segona plaça en vi negre jove; el Chardonnay del celler Sant Vicenç de Cabra del Camp ha estat el segon dels criança; el Capvespre de l’Agrícola de Rodonyà ha estat segon dels negres joves i el celler de Vila-rodona ha col·locat la seva Mistela en la primera posició dels vins dolços i el Ranci en la segona posició dels secs.


Montserrat Nadal és professora i vicedegana a la Facultat d’Enologia FOTO: ACN


El tast del concurs de vins de la DO Tarragona s’ha fet a l’Aula de Tast de la Facultat d’Enologia Rovira i Virgili FOTO: ACN


Una trentena d’enòlegs, sommeliers i restauradors han tastat i avaluat una setantena de vins FOTO: ACN

Llistat dels vins guanyadors del concurs de la DO Tarragona del 2009

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa