De Muller, amb 5 premis, lidera el rànquing del XVII Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, en el qual hi trobem la Vinícola de Nulles (3), la Cooperativa de Vila-rodona (3), Unió Corporació Alimentària (2), Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, l’Agrícola de Bràfim, la Cooperativa de Rodonyà, Celler Pedrola de Miravet i Vins Padró de Bràfim.

El tast es va fer a l’Aula de Tast de la Facultat d’Enologia de la URV. En el XVII Concurs hi han participat una setantena de vins produïts pels cellers de la DO Tarragona i que procedien de les diferents comarques d’aquesta DO, el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre. En aquesta edició, els divuit premis han estat molt repartits entre els diferents cellers. En total han estat deu els que han obtingut un primer o un segon premi en les diferents categories (blanc sec, blanc aromàtic, blanc fusta, rosat, negre jove, negre criança, licor sec, licor dolç i escumós).

Des del consell regulador s’ha valorat el fet que hagin estat tants els cellers, a diferència d’altres edicions on havien anat a parar a un nombre inferior, fet que certifica l’esforç que les diferents empreses i cooperatives estan fent per millorar el seu producte.

També es destaca la nova categoria, la de vi escumós, que ha anat a parar a Rodonyà amb el Iomus Cryo, elaborat 100% amb sumoi mentre que el segon premi ha estat per De Muller amb el reserva Reina Violant Pinot Noir-Chardonnay. Un altra fet destacat ha estat pel segon premi de la categoria de Vi negre jove pel nou Celler Pedrola de Miravet, que participava per primer cop en aquest certamen.

El jurat del concurs, dirigit per la professora d’Enologia Montse Nadal ha estat integrat per una vintena de sommeliers i enòlegs.


Concurs de vins de Tarragona FOTO:DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa