Defensa del consum moderat

Conferència internacional World Forum for Nutrition Research Conference celebrada a Reus, els dies 20 i 21 de maig

La primera edició de les conferències internacionals World Forum for Nutrition Research Conference es van celebrar a Reus, els dies 20 i 21 de maig, amb gran èxit. Més de 450 professionals de l’àmbit de la investigació i la nutrició especialitzats en Dieta Mediterrània i la fruita seca han participat en aquest Fòrum.

FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició) ha col·laborat estretament en aquesta primera edició amb l’objectiu de fomentar entre els assistents, la majoria internacionals, hàbits saludables de consum moderat de vi i cava per millorar la qualitat de vida. També ha disposat un punt informatiu a la zona expositora del Congrés, facilitant informació sobre els beneficis d’un consum moderat i responsable, així com pautes de consum recollides a la campanya europea “Wine In Moderation”.

Entre els especialistes científics assistents, la fundació va presentar el Club FIVIN, un cercle dirigit a professionals del sector mèdic i científic interessats en ampliar els seus coneixements sobre el vi i el cava.

En col·laboració amb les Bodegues Miguel Torres i els Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen Catalunya i Cava, es va organitzar un dinar saludable basat en aliments propis d’una dieta sana i equilibrada com és la Dieta Mediterrània, junt amb vi i cava aportat pels patrocinadors.

Una de les conferències més interessants del World Forum for Nutrition va ser la del doctor Ramon Estruch, membre del Comitè Científic de FIVIN, qui va presentar els resultats del recent publicat estudi PREDIMED, que corrobora els beneficis de la Dieta Mediterrània per prevenir diferents malalties cardiovasculars.

Així mateix, la doctora Rosa M. Lamuela, del Comitè Científic de FIVIN, va moderar una xerrada sobre els components antioxidants dels fruits secs, conduïda per Cesarettin Alasalvar, del Centre d’Investigació de Marmara TUBITAK de Turquia.

Nou comentari