VadeVi
Defensa dels taps de suro en la Fira de Vins de Pals

L’Empordà aprofita la 29ena fira de vins a la Costa Brava per fer una defensa de la indústria surera de la zona. Així, la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, l’Empordanet, l’Institut Català del Suro i la Xarxa Europea de Territoris Surers (Retecork) -de la qual en formen part el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona i diferents municipis gironins com Palafrugell, Cassà de la Selva, Llagostera, Calonge o Sant Feliu de Guixols-, han elaborat un manifest que defensa el suro com a “únic mateiral idoni en el tapament de les ampolles de vi”. Afirmen que el suro garanteix la lleugeresa, l’elasticitat, la impermeabilitat i la resistneica necesspaires per a l’òptima conservació i evolució del vi dins l’ampolla. La Fira a més a més, es manifestarà a favor del reciclatge dels taps, mitjançant fulletons informatius i grans expositors que s’aniran omplint amb els taps utilitzats.
[[frase]]
Però més enllà del manifest, la principal novetat de la fira d’enguany és la potenciació dels vins del centenari de la Costa Brava: Floresta Blanc 2008 del Celler Pere Guardiola -el blanc del centenari-, el Puintiapart del Celler la Vinyeta -el negre del centenari i actualment exhaurit-, el Cadac del Celler Martí Faixó -el nou negre del centenari- i el Garnatxa Gran Reserva del Celler Cooperatiu d’Espolla -vi dolç del centenari-.

Una vuitantena de cellers
A part d’aquests vins, però, els visitants que s’acostin a Pals durant els vespres dels dies 14, 15 i 16 d’agost podran degustar vins de prop de vuitanta cellers catalans. De fet, l’objectiu de la fira és justament aquest, donar a conèixer entre els ciutadans els vins catalans i, des de fa 14 anys, també els formatges artesanals. D’altra banda, en aquesta 29ena edició de la Fira de Vins i el 14è Tast de Formatges hi haurà com a denominació d’origen convidada l’extramenya Ribera del Guadiana. Pel que fa a la procedència dels cellers cal destacar que la fira comptarà amb gairebé el mateix nombre de cellers de les DO Empordà (18), Penedès (18) i Cava (17), mentre que les altres DO estaran força menys representades.

L’entrada al recinte de Ca la Pruna, on se celebra la fira des de la quarta edició en què es va decidir canviar-li el caràcter itinerant que havia de tenir en un inici, és gratuïta. Cal pagar, però, un tiquet de tast per poder degustar els vins i un altre pels formatges. El preu del tiquet és de 6 euros i inclou la copa i quatre degustacions. Es pot comprar un únic tiquet que permet tastar quatre vins i quatre formatges per 11 euros.


Pals celebra la 29ena Fira de Vins de Catalunya FOTO: GRUP COSTA BRAVA CENTRE


L’horari de la fira és de les 19:30 a les 24:00h FOTO: GRUP COSTA BRAVA CENTRE


La fira s’adreça tant a professionals com a aficionats FOTO: GRUP COSTA BRAVA CENTRE


Els vins que es poden tastar a la fira són de totes les DO catanes i d’una altra DO convidada FOTO: GRUP COSTA BRAVA CENTRE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa