Ja ha començat el compte enrere per a que el grup de ciclistes penedesencs surtin des de la plaça de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb destinació a la Champagne. Serà a las 8 hores del matí del divendres 22 de juliol quan l’alcalde de la capital de la comarca, Pere Regull, acomiadi als esportistes als que haurà entregat un missatge escrit per l’escriptor Jordi Llavina, que aquests lliuraran una setmana més tard, el divendres 29 de juliol, a Pascal Launois, alcalde de Le Mesnil-sur-Oger, una de las poblacions més famoses de la Côte des Blancs.

Per assolir el seu objectiu els esportistes recorreran uns 1.200 kilòmetres, repartits en 8 etapes, que els faran passar per l’Empordà, Llanguedoc-Roselló, la vall del Roina, la Borgonya y Chablis, fins arribar a la Champagne.

Cada dia, desprès de recórrer paisatges plens de vinyes, tindran una trobada amb vitivinicultors de cada regió, als que obsequiaran amb caves i vins del Penedès com a símbol de germanor. I quan el 29 de juliol arribin a Le Mesnil-sur-Oger, podran reivindicar, com hauran demostrat, que l’esport i el consum responsable de vi son compatibles i que hi ha persones que no volen renunciar al patrimoni geogràfic i cultural del vi.


Grup de ciclistes que anirà del Penedès a la Champagne FOTO: JORDI MELENDO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa