Del raïm al most al «Diario de Viña»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jYbMtIf_t9Q[/youtube]

L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas estrena el desè capítol de Diario de Viña 2012, el videobloc que acosta l’esdevenir de cada collita de l’Heretat Segura Viudas.

Mentre a les vinyes avança la verema de les diferents varietats l’Heretat, “De la uva al mosto” narra la sorprenent transformació en vi de la fruita que ha estat curosament seleccionada al camp i que, per tant, ja arriba intacta al celler. No obstant, també aquí s’efectuen nous controls de maduració per assegurar la qualitat del raïm. L’audiovisual s’endinsa en els processos mecànics de desrapat, premsat i fermentació, etapes decisives on la delicadesa juga un paper determinant perquè el vi obtingui la màxima expressió.

El capítol també posa l’accent en el paper clau que juguen els llevats durant la fermentació del raïm, doncs s’obtenen de les mateixes vinyes de l’Heredat la qual cosa permet que els seus caves i vins tinguin una distinció i personalitat única.

El darrer lliurament del Diario de Viña finalitza amb la fermentació del most a temperatura controlada i l’atenta mirada dels enòlegs que decidiran la composició del cava.

Per a introduir-nos en aquest i d’altres aspectes d’elaboració, el capítol compta altre cop amb la participació d’en Gabriel Suberviola, director tècnic de Segura Viudas que ens guiarà pels secrets de l’enologia que succeiran a partir d’aquest moment a l’Heretat.

Aquest capítol i la resta que composen el Diario de Viña estan disponibles al bloc de la companyia www.diariodeviña.com, així com al canal corporatiu “seguraviudastv” a YouTube.

Nou comentari