Descobreix la DO Terra Alta amb la nova edició del ‘Vins i Camins’

La sortida eno-senderista es realitzarà els dies 29 i 30 de setembre i consistiràn en un parell d'excursions molt tranquiles

Vins i camins permet conèixer la Terra Alta a través del seu paisatge, els seus cellers i la seva gent. Foto: VADEVI.cat

Arriba una nova edició del cicle de ‘Vins i Camins’ com les que anteriorment s’han fet a les DO Conca de Barberà, Montsant i Priorat. Aquesta vegada la sortida eno-senderista es realitzará per terres de la DO Terra Alta. És una ocasió perfecta per poder conèixer aquesta denominació a través del seu paisatge, els seus cellers i la seva gent.

La sortida es realitzarà els dies 29 i 30 de setembre i consistiràn en un parell d’excursions molt tranquiles per la zona sud de la demarcació de Tarragona.

El dissabte la ruta s’inicia des del petit poble de Prat de Comte fins a la localitat de Bot, on es realitzarà un primer tast de vins. Posteriorment la ruta continuarà seguint un tram de la Via Verda i fer cap al balneari de la Fontcalda. Allà els senderistes poden gaudir d’un bany a les seves aigües medicinals i finalment tornar al punt de partida.

Diumenge, la comitiva es traslladarà fins a la veïna localitat de Vilalba dels Arcs, per fer una petita ruta circular, que arribarà a les Trinxeres dels Barrancs, escenari de la dura Batalla de l’Ebre. Posteriorment arribarem al celler Bernaví, on entre vinyes, es farà un tast dels seus vins i alhora es menjarà al mateix celler amb productes del seu hort.

Hi ha possibilitat d’apuntar-se a l’activitat completa del cap de setmana, a l’activitat de dissabte o la del diumenge.

Les inscripcions es fan a través del web: www.enoguia.cat

Programa Vins i Camins

Dissabte 29 setembre 2012

Prat de Compte> Bot> Balneari de la Fontcalda

09:30 h: Sortim de la localitat de Prat de Comte en direcció a Bot. Caminarem pel sender PR-C 98 i superarem el Coll de Bot, visitant l’ermita de Sant Josep.

11:00 h: Arribada a Bot, amb visita i tast al Celler Menescal, esmorzar i visita al museu del vi del propiceller.

13:00 h: Sortida cap al balneari de la Fontcalda seguint la Via Verda, passant per l’antiga estació de la Vall de Zafán i creuant el riu Canaletes. Caminarem entre alzines i pinedes.

14:30 h: Arribada al Santuari de la Mare de Déu de la Fontcalda (s. XIV). Un bany en les seves aigües minero-medicinals ens deixaran com nous. Menjar i temps de relax.

16:30 h: Ens posem en marxa per prendre aquesta vegada el sender GR 7-1

17:45 h: Arribada al nostre punt d’origen, Prat de Comte. Prenem els cotxes per dirigir-nos a Gandesa i visitar el celler Barbarà Forés.

19:00 h: Hora de dirigir-nos a la casa de turisme rural Cal Tomàs per descansar.

21:00 h: Sopar

Diumenge 30 setembre 2012

Mas Vernet (Vilalba dels Arcs)> Trinxeres dels Barrancs> Mas Vernet

9:00 h: Deixem el nostre allotjament i ens dirigim en cotxe cap a Mas Vernet, travessant Vilalba dels Arcs.

10:00 h: Comencem la ruta circular caminant entre les vinyes del Celler Bernaví.

11:00 h: Esmorzarem a la zona de les trinxeres dels Barrancs, escenari històric recuperat de la Batalla de l’Ebre, la més llarga de tota la Guerra Civil.

13:00 h: Arribada de nou al Mas Vernet. Visita al celler amb tast dels seus vins.

14:30 h: Dinar al mateix celler, amb productes de la zona i del propi hort.

18:00 h: Acabarem el Vins i Camins amb una visita al Celler Clua de Vilalba dels Arcs.

Nou comentari