El mes de setembre el Priorat es vesteix de vi. Colors i olors que ens recorden que ha arribat el moment mes important de l’any, la verema.

La Oficina de Turisme del Priorat, que és qui fa el recull, ofereix una sèrie d’activitats, gairebé totes relacionades amb el vi, per apropar aquest territori al públic.

Les propostes comencen el primer cap de setmana, amb la Jornada de portes obertes als cellers de Poboleda de dissabte 3 de setembre.

El següent cap de setmana, dissabte 10, és duu a terme la 13a Festa de la verema a l’antiga de Poboleda, una festa que solemnitza la collita tal com es feia antigament. Es participa en la verema anant a les vinyes i en retornar té lloc un esmorzar popular. A continuació es pia el raïm, es fan degustacions de vins, tot en un ambient distès.

L’oferta s’amplia per als amants de les excursions a peu amb el Tresc & Vi – Enosenderisme pel Priorat, que proposa descobrir el món del vi refent els antics camins dels traginers, acompanyat, d’una visita guiada i un tast de vi als cellers de la zona.

Per als que no vulguin caminar tant, també s’fereix un Tomb per les vinyes amb carro de cavalls, que ofereixen conjuntament la Cooperativa Falset-Marçà i l’Hostal Sport, un viatge als orígens del vi per descobrir les vinyes de la DO Montsant dalt d’un carro de cavalls de raça hispano-bretona.

Altres activitats programades són cursos d’iniciació al tast de vins al celler Mas Blanc – Pinord, amb diverses activitats a la vinya i de tast de vins programades, o la visita a les instal•lacions i celler de la Vinícola del Priorat a Gratallops, amb audiovisual sobre el Priorat i la cooperativa.

A tot això s’afegeixen les tradicionals visites als cellers de la Ruta del vi de la DO Montsant i de la DOQ Priorat.

Els horaris exactes es poden consultar a la web de l’Oficina de turisme del Priorat.


Esglèsia romànica de Siurana FOTO: TURISMEPRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa