VadeVi
Deu minuts i s’omple el 9è tast per parelles de Vila Viniteca
  • CA

El 9è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles ha batut el seu propi rècord en esgotar les inscripcions en tan sols 10 minuts. Cada cop són més els aficionats al món del vi que esperen el dia 6 de gener a les 00:00 en punt per aconseguir ser una de les 120 parelles de tast que participaran en el certamen més important del país, que tindrà lloc el pròxim 24 d’abril del 2016 a la Llotja de Mar de Barcelona, i el millor dotat, amb 30.000 euros en premis. El concurs assumeix un any més un aforament màxim de 120 parelles, un total de 240 tastadors de tot el món, tant professionals com amateurs.

L’èxit, l’expectació i l’interès en participar en el Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles augmenta cada any. L’edició anterior va completar l’aforament en només 30 minuts i en les edicions anteriors les places es van adjudicar en qüestió d’hores.

Es tracta del concurs -els participants han de consensuar les respostes amb la seva parella de tast- que compta amb la més alta dotació econòmica, 30.000 € en premis: 20.000 € per la parella guanyadora, 7.000 € per a la segona i 3.000 € per a la tercera.

Com en les anteriors edicions, els 240 concursants s’enfrontaran a cegues a 7 vins a la Fase Classificatòria: 2 vins blancs, 3 negres i 2 vins especials -espumosos, xerès, portos, vins generosos i fortificats, etc. Cada parella ha d’encertar la següent informació dels vins: país, zona d’origen, Denominació d’Origen, varietats de raïm, anyada, elaborador i marca.

Després de la Fase classificatòria, les 10 parelles amb la millor puntuació passaran a la Gran Final on tastaran 7 vins més.

El Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles es realitza cada any i de forma alterna a Barcelona i Madrid. El jurat està compost per prestigiosos professionals del món de la sumilleria, l’enologia i la premsa gastronòmica.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa