Amb motiu de la celebració d’una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, el proper cap de setmana del 12,13 i 14 de novembre, es durà a terme al Penedès, un calendari d’activitats al voltant del vi en diferents àmbits.

Per primera vegada es posen en comú i sota un mateix programa, activitats organitzades pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a través d’enoturisme Penedès, els Patronats de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Vilafranca del Penedès, el VINSEUM, i tot amb el patrocini de la D.O. Penedès i l’AVC grup UVIPE i la col·laboració d’entitats i ajuntaments.

Hi ha una jornada de portes obertes a cellers i caves el 14 de novembre, on, coordinats per enoturisme Penedès, els visitants podran gaudir de visites gratuïtes a 20 cellers al llarg de tot el Penedès, que obriran les portes de les seves bodegues per mostrar la seva riquesa i tastar els seus vins.

No mancaran les visites Culturals, també el 14 de novembre, i gestionades pels diferents patronats de turisme, on els visitants podran gaudir gratuïtament de passejades comentades a la recerca de la història i la cultura del vi i el cava, així com el patrimoni arqueològic del Penedès.

Una les grans atraccions és la Mostra de Films sobre la vinya i el vi. Des del VINSEUM, i amb col·laboració amb el CineClub Vilafranca, es presenta, al llarg de tot el cap de setmana, una mostra de films que vol ser l’embrió del futur Festival Europeu de Cinema i Vi del Penedès 2011. Juntament amb la mostra hi haurà també tastos de vins i caves, jornada de portes obertes al VINSEUM i fins i tot un concert de música tradicional a la plaça Jaume I.

Els restaurants, allotjaments i serveis turístics han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme.

Coincidint amb aquest dia, al llarg del Penedès també se celebraran propostes vinícoles i culturals com el Mercat d’Artesans de Vilafranca, la Festa del Most de la Ràpita o la FuniFira a Gelida.

El Dia Europeu de l’Enoturisme és una iniciativa promoguda per RECEVIN, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promocionar i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per als territoris.

Tota la informació es pot trobar al web www.enoturismepenedes.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa