Pels escenaris d’entre les vinyes del celler Mas Blanch i Jové hi han passat artistes diversos i espectacles de tot tipus: òpera, pallassos, música de tot tipus, màgia, dansa, pintura, titelles, bombolles de sabó… I cada any, almenys una nova escultura s’ha anat incorporant a aquesta “sala d’exposicions” a l’aire lliure, creant un patrimoni que enriqueix artísticament el municipi de La Pobla de Cérvoles.

Sumar un element nou a La Vinya dels Artistes s’ha convertit en un motiu de festa, de manera que el celler organitza anualment un esdeveniment artístic de la mà d’un artista convidat i on no hi hfalten menjar i vins Saó. Enguany, en la sisena edició d’aquesta activitat, l’artista Assumpció Mateu ha presentat una obra que expressa diàleg entre el cel i terra, entre la presència i l’absència, entre la vida interior i l’exterior… Un retall de paisatge, poètic, majestuós, introspectiu i completament respectuós amb l’entorn que l’envolta.

En la jornada, els més de 500 assistents també van poder visitar les altres escultures, així com l’obra de 60m “Entre el Cel i la Terra” que el pintor Gregorio Iglesias va crear durant dos mesos enmig de La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler.

La festa va acabar amb un espectacle de dansa i també eqüestre, creat per Sandra Carré i Lu Arroyo (Cia. Ylalú). Cinc ballarines, dues xanqueres, un genet i un cavall recreen un món de somni ballant entre oliveres i emocionant a l’espectador per finalment desaparèixer per l’escala que s’enfila cap al cel.

La festa va continuar amb un sopar servit enmig de la Vinya dels Artistes i maridat amb els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové.

Obres i artistes de l’Any Guinovart

El primer any, l’Any 0 de Guinovart, va haver-hi un saxofon i una guitarra per inaugurar “L’Orgue de Camp”, l’Any 1 va ser Carles Santos qui va omplir de música -amb 5 pianos i una violinista voladora- tots i cadascun dels racons de La Vinya dels Artistes deixant, fins i tot, un llaüt català navegant a sobre d’una alzinera, “La Sargantaneta”.

Per l’Any 2, Esteve Casanoves va crear un cep metàl·lic gegant que actualment vigila els ceps des d’unes vistes privilegiades i il·lumina tènuement les nits de La Pobla de Cérvoles amb un sistema de fibres òptiques i plaques solars. L’Any 3 es va dedicar a Joan Brossa i de la mà de Hermann Bonnín i la Fundació Joan Brossa, es va crear un itinerari poètic pel poble i es es van presentar diferents espectacles per acabar inaugurant el “Cap de Bou” amb capgrossos i grallers i l’amfiteatre “El No Res del Tot”. L’Any 4 fou dedicat a l’escultora Susana Solano que va presentar la seva escultura “Signatures nº1” situada entre les oliveres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa