El vi és cultura? Hi ha avui pensadors apassionats pel món del vi com Josep Pla o Néstor Luján? Què és i què representa avui el vi? El cicle de debats mensuals “La felicitat possible”, que se celebrarà al centre Arts Santa Mònica, vol respondre a aquestes preguntes, i a algunes més, reunint una vintena de veus diverses procedents de la viticultura, la societat i el pensament.

“La felicitat possible” tractarà les dimensions i percepcions canviants del vi. Ho farà amb nou sessions centrades en tres eixos temàtics: el territori, la quotidianitat i l’hedonisme. Cada jornada comptarà amb dos ponents: un d’ells actiu al món professional (viticultor, enòleg, elaborador, negociant, comunicador), i l’altre procedent d’àmbits diferents, des de l’art fins a la medicina, des de l’antropologia fins al periodisme.

Pel promotor de la iniciativa, Oriol Pérez de Tudela, “aquestes converses arriben en el moment propici: el món del vi suma atractius, vaguetats i contradiccions múltiples que reclamen claredat i una nova manera d’encarar la discussió entorn un dels nostres productes més simbòlics”. El cicle és una iniciativa creada i organitzada per EL VI A PUNT, plataforma de productes i idees vinculats al vi.

El programa es desenvolupa mensualment, amb un debat el primer dimarts de cada mes. La primera sessió té lloc el dimarts 1 de març, a les set del vespre, a la sala d’actes d’Arts Santa Mònica. Tindrà com a protagonistes el viticultor del Priorat René Barbier i el geògraf Francesc Muñoz, que dialogaran entorn el concepte de tipicitat com a vector d’identitat dels territoris del vi. La segona cita és dimarts 5 d’abril, reunirà l’enòloga Sara Pérez i l’artista Perejaume entorn el tema del paisatge. L’entrada és gratuïta.

El títol “La felicitat possible” fa al·lusió a una frase del llibre “Els vins de Catalunya” (1979), del reconegut enòleg Jaume Ciurana: “Aquest diàleg persona-vi, la persona assajant de conèixer el vi i el vi regalant-nos sensacions i suggerint-nos idees, l’hem de trobar a la base i en l’origen de la possible felicitat que trobem en la degustació de vins.”


Logotip de les jornades FOTO: Oriol Pérez de Tudela

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa