VadeVi
Dissenyar el gust i l’aroma del vi jugant amb la química del raïm
  • CA

Es podria influir en el gust i aroma d’un vi manipulant la composició química del raïm a la vinya.

Un vi a la carta, amb l’aroma i el gust exacte que desitgi el productor. Així ho assegura un equip d’investigadors australians de la Universitat d’Adelaia i l’Agència Nacional d’Investigació (CSIRO), que estudia com la manipulació de la composició química del raïm cabernet sauvignon pot afectar el seu gust i aroma final.
Els experiments tracten de comprovar si es poden predir atributs sensorials del vi mitjançant el mesurament de compostos o altres paràmetres en el raïm, que també es veurien influenciats per les tècniques d’elaboració del vi, el tipus de vinya i la climatologia. Segons recull el web Decanter.com, per als investigadors aquesta tècnica de manipulació química del raïm mentre encara és a la vinya permetrà en un futur no llunyà fer intervencions en temps real sobre la vinya per alterar la composició de la fruita i, per tant, de les propietats finals del vi.

Un paràmetre determinant és el nivell alt o baix de metoxipirazina, un compost que es troba entre les aromes varietals del cabernet sauvignon, però també del merlot, el sauvignon blanc i el cabernet franc, entre d’altres. L’equip australià conclou que manipulant paràmetres com aquest poden accentuar o disminuir l’aroma final del vi per tal d’adaptar-lo a les necessitats del productor. A més, d’evitar sorpreses desagradables o mals resultats un cop el vi és al celler per a embotellar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa