Diumenge, Festa del Vi Jove a Vila-rodona

En aquest tradicional esmorzar de veremador on es podrà tastar el vi novel directament de les tines

L’esmorzar de veremador se servirà a l’interior del celler modernista. Foto: VADEVI.cat

El Celler Cooperatiu de Vila-rodona organitza el diumenge 18 de novembre la dissetena edició de la Festa del Vi Jove on es podran tastar i endur a casa els primers vins Flama Roja (DO Tarragona) elaborats amb el raïm de la collita 2012. L’esmorzar de veremador (6 euros) se servirà entre les nou i les dotze del matí i permetrà la possibilitat de tastar els vins joves varietals directament de les tines del celler.

La cita s’ha convertit ja en una tota una tradició i s’espera la presència de centenars de persones –l’any passat van ser més de 1.200- procedents de diferents comarques del nostre país interessades en tastar el primer vi jove de l’any elaborat en aquesta cooperativa i que ja es troba al mercat amb la marca comercial Flama Roja (DO Tarragona).

Com sempre, des de les nou del matí, a l’interior d’aquest edifici modernista se servirà el tradicional esmorzar de veremador que s’acompanyarà dels vins Flama Roja elaborats per aquesta cooperativa. A més amb el tiquet de l’esmorzar, que es pot adquirir per sis euros, també es dona la possibilitat de tastar els vins joves varietals directament de les tines del celler, una oportunitat única per poder tastar vins en la part final del seu procés d’elaboració.

Després d’esmorzar es podran adquirir ampolles del primer vi de la collita d’enguany. (Per la compra d’una caixa de sis ampolles es tindrà dret a l’esmorzar gratuït). Al llarg del matí també tindrà lloc la cinquena edició de la Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava. La Cooperativa Agrícola de Vila-rodona agrupa actualment diverses cooperatives agrícoles locals dins de la DO Tarragona i es troba al bell mig de la ruta del Cister, a tocar del monastir de Santes Creus. La seva fundació data del 1919 i l’edifici del Celler Cooperatiu, d’influència modernista i obra de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és de notable interès arquitectònic i és possible visitar-lo.

Nou comentari