VadeVi
Divuit institucions gironines dónen suport al vi de l’Empordà en la Declaració d’Empúries

Girona dóna suport al vi de l’Empordà. Un total de 18 institucions gironines han signat aquest divendres una declaració institucional, la Declaració d’Empúries, en un acte simbòlic en què es comprometen a donar suport al vi empordanès.

“Assumeixen un cert compromís amb l’única DO de Girona, però és cert que no hi ha cap actuació concreta”, explica Núria Moncau, secretària de la DO Empordà. Aquest és justament el següent pas. Segons explica Moncau, el consell regulador vol signar en un futur immediat algun conveni concret amb alguna de les institucions.
[[frase]]
De fet, les institucions asseguren, mitjançant la declaració, que estan disposades a promoure el vi de l’Empordà “per mitjà de convenis específics amb el Consell Regulador i l’execució d’iniciatives conjuntes”. En la declaració també es comprometen a “garantir la presència preferent” dels vins empordanesos en els actes oficials i es planteja la possibilitat de “desenvolupar un projecte enoturístic consistent que fomenti el coneixement de la marca Empordà”.

En la declaració d’Empúries, les 18 institucions reconeixen que el vi incideix fortament en la preservació del territori i el paisatge i que això fa que tingui uns “efectes molt positius”.

En aquest acte simbòlic, ubicat a les Ruïnes d’Empúries, colònia grega vinculada amb els orígens més remots del vi empordanès i català, hi han assistit, entre d’altres, el president de la DO Empordà, Josep Blanch, i representants de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava, la Federació d’Hostaleria de Girona i l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona. També els consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà, de la Cambra de Comerç de Girona, la de Palamós i la de Sant Feliu de Guíxols, la Caixa de Girona, la Universitat de Girona i els alcaldes de Girona, Figueres, l’Escala i La Bisbal d’Empordà.


El president de la DO Empordà, Josep Blanch, en un moment de l’acte de signatura de la Declaració d’Empúries FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa