DO Tarragona, el vi de la calçotada

Set cellers d'aquesta denominació es reivindicaran diumenge com els vins més apropiats per als calçots en la inauguració de la temporada a Valls

Espai del Vi de la DO Tarragona en la Festa de la Calçotada del 2010 Foto: DO Tarragona

Amb l’objectiu de reivindicar-se com els vins apropiats per a acompanyar les calçotades, set cellers de la DO Tarragona seran presents a l’espai del vi de la Festa de la Calçotada que se celebrarà a Valls, capital de l’Alt Camp el proper diumenge 29 de gener sota l’eslògan “DO Tarragona, l’autèntic vi de la çalçotada”.Aquesta Denominació d’Origen, a més a més, regalarà lots de vins als guanyadors del Concurs de Cultivadors de Calçots, del Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls i del Concurs de Menjar Calçots.

Aquest és el segon any que el Consell Regulador de la DO Tarragona participa activament a la principal festa dels calçots a través de l’Espai del Vi, situat a la Plaça del Pati, on set cellers d’aquesta denominació d’origen donaran a conèixer els seus vins oferint degustacions i venda directa. Els set cellers que participen en aquesta iniciativa son Mas Vicenç, de Cabra del Camp; la Vinícola de Nulles; la Cooperativa de Bràfim; el celler Mas Bella, de Masmolets (Valls); el Celler Dpegna, de Miravet; el Celler Pedrola, de Miravet i Vinya Janine, de Rodonyà. Les parades estaran obertes entre les deu del matí i les dues de la tarda.

Tots els visitants de la Gran Festa de la Calçotada podran descobrir, tastar i emportar-se cap a casa els vins produïts per aquests cellers –blancs, rosats, negres i vins de licor-, la major part dels quals estan produïts a la comarca de l’Alt Camp i també en d’altres comarques que pertanyen a la DO Tarragona com és la Ribera d’Ebre.

El Consell Regulador de la DO Tarragona considera molt important repetir aquesta iniciativa amb la intenció de vehicular la tradició de la calçotada, ja sigui a Valls i l’Alt Camp, com en d’altres comarques del Camp de Tarragona, amb el consum del vi amb etiqueta de la DO Tarragona.

Nou comentari