Dos restaurants americans, premiats amb el CARTAVI Internacional

B44, de San Francisco, i Casa Mono, de Nova York, han estat distingits per la presència de vi català a les seves cartes

El concurs CARTAVÍ Internacional organitzat per l’Associació Vinícola Catalana amb el suport D’ACC1Ó neix amb l’objectiu de premiar l’alt índex de presència de vins catalans a les cartes dels restaurants en diversos països.

En aquesta primera ocasió l’anàlisi s’ha centrat en els Estats Units, on després d’un llarg procés de prospecció dels restaurants amb influència catalana i de l’estudi acurat de les seves cartes de vins, el jurat ha decidit premiar els locals B44, a San Francisco, i propietat del vilafranquí Daniel Olivella, i el Casa Mono, a New York, per considerant-los bons ambaixadors del vi català amb una representació superior al 23% en la totalitat de la seva carta.

Els premiats han rebut el seu guardó de mans de Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

L’estudi de les cartes de vi nord-americanes ha permès a l’organització d’analitzar el tipus de consum de vins en aquests establiments, que ha determinat que de promig hi ha entre 3 i 4 vins catalans a copes per degustar a cada establiment i que el 71% de referències catalanes a les seves cartes són de vins negres.

Hi ha hagut un reconeixement Especial per Boqueria, de New York. Els finalistes han estat: El Bazaar i La Paella, de Los Angeles;
El Meson, de Houston; Mercat a la Planxa, de Chicago; Neptune Oyster, de Boston, i Xixón Café, de Miami.

Casa Mono i B44 gaudeixen ara d’una estada enoturística per les zones del Penedès, l’Empordà, el Priorat, la Conca de Barberà i la DO Cava. Els 13 Cellers col·laboradors en aquest primer projecte ofereixen una passejada per les vinyes, les seves instal·lacions, un tast guiat per l’enòleg de la casa i un àpat final.

Joan Gil i Enric Porta, Director i Secretari General respectivament de l’Associació Vinícola Catalana, consideren que accions de promoció d’aquest tipus son de gran importància pel sector i ajuden a prestigiar i posicionar Catalunya com a regió de grans vins i caves.

Per aquest motiu des de l’Associació Vinícola Catalana s’està preparant pel proper any l’ampliació del CARTAVI Internacional, expandint aquest reconeixement a Restaurants amb àmplia presència de vins catalans d’altres països com Mèxic i Japó.

Nou comentari