VadeVi
Dos restaurants americans, premiats amb el CARTAVI Internacional

El concurs CARTAVÍ Internacional organitzat per l’Associació Vinícola Catalana amb el suport D’ACC1Ó neix amb l’objectiu de premiar l’alt índex de presència de vins catalans a les cartes dels restaurants en diversos països.

En aquesta primera ocasió l’anàlisi s’ha centrat en els Estats Units, on després d’un llarg procés de prospecció dels restaurants amb influència catalana i de l’estudi acurat de les seves cartes de vins, el jurat ha decidit premiar els locals B44, a San Francisco, i propietat del vilafranquí Daniel Olivella, i el Casa Mono, a New York, per considerant-los bons ambaixadors del vi català amb una representació superior al 23% en la totalitat de la seva carta.

Els premiats han rebut el seu guardó de mans de Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa.

L’estudi de les cartes de vi nord-americanes ha permès a l’organització d’analitzar el tipus de consum de vins en aquests establiments, que ha determinat que de promig hi ha entre 3 i 4 vins catalans a copes per degustar a cada establiment i que el 71% de referències catalanes a les seves cartes són de vins negres.

Hi ha hagut un reconeixement Especial per Boqueria, de New York. Els finalistes han estat: El Bazaar i La Paella, de Los Angeles;
El Meson, de Houston; Mercat a la Planxa, de Chicago; Neptune Oyster, de Boston, i Xixón Café, de Miami.

Casa Mono i B44 gaudeixen ara d’una estada enoturística per les zones del Penedès, l’Empordà, el Priorat, la Conca de Barberà i la DO Cava. Els 13 Cellers col·laboradors en aquest primer projecte ofereixen una passejada per les vinyes, les seves instal·lacions, un tast guiat per l’enòleg de la casa i un àpat final.

Joan Gil i Enric Porta, Director i Secretari General respectivament de l’Associació Vinícola Catalana, consideren que accions de promoció d’aquest tipus son de gran importància pel sector i ajuden a prestigiar i posicionar Catalunya com a regió de grans vins i caves.

Per aquest motiu des de l’Associació Vinícola Catalana s’està preparant pel proper any l’ampliació del CARTAVI Internacional, expandint aquest reconeixement a Restaurants amb àmplia presència de vins catalans d’altres països com Mèxic i Japó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa