VadeVi
Ecososteniblewine buscarà solucions i respostes per aconseguir vins sostenibles

Aconseguir un sector vitivinícola de produdcció sostenible ha de ser un dels objectius del sector a l’hora de seguir elaborant vins d’excel·lent qualitat. Per dues raons: per adaptar-se i combatre el canvi climàtic i per adaptar-se a la demanda dels propis consumidors. Prova d’aquest interès és la desatacada presència d’experts internacionals en producció sostenible que tindrà el segon congrés Ecososteniblewine, que se celebrarà a Vilafranca del Penedès els dies 15 i 16 de juny.

En aquest sentit destaca la particiació del professor Hans R. Schulz, director del Centre d’Estudis de Viticultura i Enologia de Geisenheim a Alemanya. Com a expert en fisiologia de la vinya amb experiència als Estats Units, França i Alemanya afirma que ha arribat el temps d’elaborar vins més sostenibles. També participarà al congrés el nova zelandès Philip Manson, director de Ciència i Innovació de l’Associació de productors de Nova Zelanda, un organisme que agrupa la majoria de productors de la zona amb l’objectiu d’oferir una imatge conjunta de vins respectuosos amb el medi ambient de cara el consumidor modern. De fet, aquesta és la seva principal estratègia d’exportació.

L’objectiu de l’Ecososteniblewine no és altre que aprotar solucions i respostes per aconseguir que cada vegada els vins de Catalunya, però també de tot el món, siguin més sostenibles.


Ecososteniblewine buscarà estratègies per fer més sostenible el sector vitivinícola FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa