VadeVi
EcoSostenibleWine espera donar eines als cellers per fer front al canvi climàtic

La segona edició de la conferència EcoSostenibleWine espera donar eines als productors de vi i cava per reaccionar davant el canvi climàtic i elaborar begudes de forma sostenible, segons que han anunciat avui els organitzadors durant l’acte de presentació. Els consellers d’Agricultura i Medi Ambient Joaquim Llena i Francesc Baltasar han instat els cellers catalans a seguir promovent la producció sostenible.

Actualment, 77 cellers a Catalunya produeixen vi i cava seguint criteris ecològics i representen el 16,5% dels cellers d’aquest tipus a Espanya, segons que ha explicat el representant de la Unió Vinícola del Penedès i de l’Associació Vinícola Catalana, Eugeni Llos, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència dels consellers d’Agricultura i Medi Ambient.

La conferència EcoSostenibleWine reunirà 300 productors, empresaris i persones interessades en el cultiu ecològic del vi els pròxims 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), dues jornades que comptaran amb més de 30 ponents i una taula rodona.

El president de l’Institut del Cava, Joan Amat, ha destacat que Catalunya és “pionera en elaboració sostenible” mentre que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha dit que el sector ha entès la importància de la sostenibilitat i ara “treballa i investiga amb les fonts de coneixement més importants del país per millorar l’eficiència energètica”, en referència a la participació de diverses universitats catalanes en el simposi.

De la seva banda, el conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, també present en l’acte, ha declarat que “l’ecosostenibilitat és patrimoni del conjunt de la humanitat” i que s’ha convertit en “un factor de competitivitat”. A més, Llena ha valorat el fet que els empresaris “són conscients de la seva responsabilitat amb el medi ambient i de la voluntat dels consumidors” de tenir accés a productes ecològics, una coincidència que Llena ha qualificat d'”afortunada”.

Les ponències d’EcoSostenibleWine giraran al voltant de la relació entre la sostenibilitat i la vinya, la sostenibilitat i els cellers, la comercialització de vi i cava i la presentació d’un estudi del Projecte Démeter sobre la sostenibilitat de les vinyes catalans, segons que ha informat a el director de l’Incavi, Oriol Guevara.


Francesc Baltasar i Joaquim Llena durant la presentació de l’Ecososteniblewine FOTO: DAR

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa