VadeVi
Els cellers Edetària i Vall Llach, els millors de la Guia de Vins de Catalunya 2016
  • CA

Els vins Finca la Personal 2013 del celler Edetària i el Vall Llach Finca Mas la Rosa 2013 empaten, amb 9,79 punts, com a vins més ben puntuats a la Guia de Vins de Catalunya 2016 -i també com a millors vins negres. Aquests i la resta de guardonats d’aquest 2016 s’han donat a conèixer en un acte presentat pels humoristes Rafael Faixedas i Carles Xuriguera al restaurant de l’Estació de França de Barcelona.

Els millors vins escumosos, també empatats en aquest cas amb 9,77 punts, són Enoteca de Gramona Finca de l’Origen Brut Nature Gran Reserva 2001 i Turó d’en Mota 2003 de Recaredo.

Per categories, el Millor Vi Blanc també s’ha resolt amb empat, triple en aquest cas, amb els vins Terroir al Límit Vi de Terra Viva Terra de Cuques 2012, el Vd’O 7.13 Lledoner Roig Sorra 2013, i el Masia Carreras Blanc 2013 del celler Martí Fabra, tots tres amb 9,78 punts.

El Millor Vi Rosat ha estat l’Scala Dei Pla dels Àngels 2014; i el Millor Vi Dolç, el Sol i Serena de Damigiana de Cellers d’en Guilla.

En les categories de premis honorífics:

– Premi La Guia 2016 Disseny: Celler El Masroig

– Premi La Guia 2016 Trajectòria: Valentí Roqueta, d’Abadal i Albert Milà, de Mas Comtal (compartit amb el seu germà Joan Milà, que va morir fa uns anys)

– Premi La Guia 2016 Territori: Mas Bertran Viticultors i Agustí Torelló Mata

– Premi La Guia 2016 Futur: Celler *lavinyeta i celler Caralluna del Montgrí, propietat de Lluís Soriguera.

Un total de 98 cellers de totes les DO catalanes assisteixen a la festa, amb 240 vins del total de 1.360 tastats per confeccionar aquesta 8a edició de La Guia, que ha sortit a la venda avui mateix, dilluns 23 de novembre.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa