VadeVi
El 77% dels catalans creu que consumir vi moderadament és beneficiós per la salut

“Encara que les propietats beneficioses del vi estan avalades per múltiples estudis científics, fins al moment es desconeixia el nivell de coneixement entre la ciutadania”, expliquen fonts d’Investiga, empresa que es dedica a la investigació social i de mercats.

L’estudi “Vi i Salut”, fet a partir d’entrevistes telefòniques a una mostra de 1000 persones, ha determinat que “Catalunya és la comunitat de l’Estat amb major coneixement de les propietats del vi amb un 77,4%”, i que “gairebé el 40% coneix les propietats del vi a través del metge i més de la meitat afirma haver conegut les propietats del vi a través dels mitjans de comunicació”.
[[frase]]
Prevenir malalties cardiovasculars és la propietat més reconeguda, concretament pel 70,2% encara que comença a guanyar terreny un altre benefici menys difós com l’antienvelliment, esmentat per gairebé per la meitat dels enquestats.

Segons l’estudi “Vi i salut” dut a terme per Investiga, el perfil de ciutadà que més coneix les propietats del vi són els homes, entre 25 i 34 anys i amb estudis universitaris. És destacable el fet que els joves d’entre 25 i 34 anys (als quals habitualment no se’ls atribueïx el consum d’aquest tipus de beguda) siguin els que concentren el major percentatge de coneixement dels beneficis del vi amb un 81%. De fet, segons dades de la Federació Espanyola del Vi, només el 14% dels joves en aquesta franja d’edat consumeix vi habitualment. La següent franja d’edat que aglutina el major coneixement és la franja entre 56 i 64 anys amb un 80%. Per contra, els espanyols a partir de 65 anys són els quals presenten el menor percentatge de coneixement, amb un 65,9%.

Si ho distingim per sexes veiem que els homes coneixen en major mesura els beneficis del vi, amb un percentatge de gairebé el 80% encara que el percentatge de dones és també alt amb un 69,6%. Quant al nivell d’estudis, els universitaris concentren els majors percentatges de coneixement amb el 85,6%. Així, s’observa una relació directa en augment entre el nivell d’estudis i la percepció sobre els beneficis del vi.


Els ciutadans reconeixen les propietats beneficioses per la salut del vi FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa