VadeVi
El Bulli tancarà durant dos anys per obrir amb un nou format

El cuiner català Ferran Adrià ha anunciat aquest dimarts que el seu restaurant El Bulli, amb tres estrelles Michelin, estarà tancat al públic els anys 2012 i 2013, tot i que els fogons del local seguiran encesos durant aquest període “de reflexió” per seguir treballant en la creació gastronòmica.

A partir del 2012, quan el restaurant de Cala Montjoi complirà el seu cinquantè aniversari, el cuiner vol començar una nova etapa preparant un nou format de restaurant encara més creatiu i que “prioritzarà la investigació per damunt de la producció”.

Durant la VIII Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusió, Adrià ha volgut tallar qualsevol especulació sobre la seva retirada. “Hauria estat trist dir que ja he aportat el que havia d’aportar”, ha dit. Per ell, aquest canvi se suma als altres que ha anat fent El Bulli en els últims anys, com ara obrir només sis mesos a l’any, realitzar només un servei al dia o suprimir la carta.

“A partir del 2014, El Bulli oferirà menjar d’alguna manera, segur”, ha insistit, i ha negat que la pressió de les estrelles que atorga la guia Michelin li hagi fet prendre aquesta decisió, ja que necessita “pressió per crear, perquè sense pressió no hi ha creativitat”.


Ferran Adrià ha anunciat la seva decisió durant la presentació de la carta 2009 d’El Bulli al Congrés Madrid Fusión FOTO: REUTERS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa