VadeVi
El cava català es promociona a Brasil de la mà de cinc xefs del país

El cava es promociona al Brasil de la mà dels xefs Jordi Juncà, del restaurant Ca l’Enric, Paco Pérez del Restaurant Miramar, Xavier Franco, del restaurant Saüc -tots tres amb una estrella Michelín-, Joan Borràs de l’Hostal Sant Salvador-la Vall de Bianya i Aitor Olebagoya del restaurant Peixample. L’objectiu és incrementar la presència del cava als restaurants brasilers i recuperar la davallada en la venda d’ampolles que va patir el 2008, un 16% menys que l’any 2007. Tot i així, Brasil és el tercer país d’Amèrica Llatina consumidor de cava català amb prop de 350.000 ampolles venudes l’any 2008, després d’Uruguai i Veneçuela amb 450.000 i 430.000 respectivament.

Des del 18 de juny i fins el proper dissabte 27 de juny, la segona ciutat més gran de Brasil Belo Horizonte, a l’estat de Minas Gerais, acull la gastronomia i el cava català en un intercanvi cultural i gastronòmic anomenat Sabor e Saber promogut per una empresa formada per tres brasileres instal·lades a Barcelona i dirigida per Juliana Velloso.
[[frase]]
Amb una gran varietat d’accions, totes elles relacionades amb el cava i la gastronomia com sopars degustació, ponències, tertúlies i tastos de caves, es pretén apropar les dues cultures, la brasilera i la catalana, a través del llenguatge de la cuina i del vi. També hi tenen cabuda accions socials, com la realització de classes de cuina per a la població més necessitada de la ciutat.

La cita és a les instal·lacions del segon museu d’art contemporani més gran del món, Inhotim, i hi poden assistir tant el públic en general com els professionals de la restauració. En total està previst que més d’un miler de persones s’apropin al museu per conèixer la gastronomia, la cultura i el cava de Catalunya.

Les varietats catalanes agraden als restauradors brasilers
L’objectiu final de Sabor e Saber és promoure el cava i la millor manera de fer-ho és a través dels restauradors locals per això és important la reacció dels professionals durant els sopars de maridatge i tastos de cava. Segons Rosó Gabarró, de l’Institut del Cava, “els restauradors estan molt receptius al cava” i “els crida molt l’atenció les varietats del cava perquè els seus vins espumosos es fan amb les varietats del xampany i no coneixen el macabeu, xarel·lo i parellada”.

Després del tast de cava dirigit a professionals de la restauració, les ponències del cuines catalans i d’altres sopars de maridatge continuen a Sabor e Saber fins el dissabte. Després, l’Institut del Cava buscarà altres maneres de promoure el cava al Brasil, ja que l’objectiu és “buscar continuïtat” en la promoció del cava a Sud-Amèrica.

A més, Saber e Sabor es traslladarà a Barcelona l’any que ve per a seguir amb la difusió de la cultura gastronòmica de la mà dels xefs més emblemàtics brasilers i catalans.


El grup de xefs brasilers i catalans que han participat en Sabor e Saber FOTO: INSTITUT DEL CAVA


Paco Pérez, del Restaurant Miramar FOTO: INSTITUT DEL CAVA


Juliana Velloso, Paco Pérez i Rosó Gabarró FOTO: INSTITUT DEL CAVA


Jordi Juncà, del Restaurant Ca l’Enric és un dels xefs catalans que ha viatjat a Braasil per participar del Sabor e Saber FOTO: INSTITUT DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa