El cava de Julio Salinas

L'afició al col·leccionisme de xapes de cava de l'exjugador del FC Barcelona l'ha empès a comercialitzar ampolles amb el seu nom

Imatge de l’ampolla i la xapa del cava Fuchs de Vidal personalitzades per a Julio Salinas. Foto: VADEVI.cat

L’ex-jugador del FC Barcelona Julio Salinas té un cava amb el seu nom, que comercialitza a la seva pròpia web. No és que hagi creat un celler propi, sinó que la seva fascinació pel col·leccionisme de xapes de cava -adicció, en diu ell- l’ha portat a contactar amb molts cellers elaboradors i a decidir-se per dissenyar ell mateix les xapes d’un cava que duu el seu nom. Es tracta del cava Fuchs de Vidal, que elabora el celler del Pla del Penedès Capità Vidal. Les xapes que ha dissenyat són una edició de 7 xapes diferents, cadascuna dedicada a un dels set equips on ha jugat, i limitades a només 400 unitats de cadascuna.

En una entrevista a RAC105, Salinas admet que “jo era més de vi i mai havia tastat el cava, i el col·leccionisme de xapes m’ha fet aficionar-m’hi, fins el punt que ara quan tinc convidats els pregunto: què voleu, aigua o cava?”. Respecte a si també serveixen les xapes de champagne francès, l’exjugador diu que sí, tot i que pel preu i la proximitat, aquí el cava és majoritari. I afegeix: “a més a més, hem de fer un esforç per consumir productes del país”.

Nou comentari