El cava es promociona a Noruega

Tast de caves a Oslo Foto: VADEVI.cat

Un grup d’onze cellers productors de cava han visitat un dels mercats europeus més singulars, el noruec, on el mercat de vins està controlat pel govern a través del monopoli ‘Vinmonopolet’.

Els cellers Gramona, Joan Raventós Rosell, Maria Casanovas Roig, Mascaró, Masia el Mas, Marquès de Gelida, Marquès de Monistrol, Parés Baltà, Sumarroca, Torelló i Vilarnau, de la mà de l’Institut del Cava i d’ACC10, s’han desplaçat a Oslo en la que ja és la tercera visita per promocionar el sector i presentar-hi les últimes novetats.

La presentació va tenir lloc el dimarts, 17 d’abril, al restaurant ‘Bar Tvujholmen’, on es va oferir un tast de caves a importadors, mitjans de comunicació, restaurants i sommelires.

Posteriorment i durant la mostra conjunta dels cellers, s’hi va afegir l’Associació de Clubs de Vins de Noruega. L’esmentada associació integra a tots els Clubs de vins del país, essent un important prescriptor, a més de ser una plataforma de llançament dels nous productes i de realitzar una destacada tasca educativa. Està formada per amants del vi amb inquietuds per conèixer de més a prop i de primera mà tot allò que envolta el món vinícola.

Noruega es situa en el 12è lloc en el rànquing de països d’exportació de Cava amb 1,5 milions d’ampolles. Els darrers anys està coneixent un augment del consum de Cava amb creixements del 18,6%, 12,8 i 5,6% del 2009 al 2011, respectivament.

Nou comentari