Oriol Castro, un cuiner de prestigi amb arrels sadurninenques, ha inaugurat aquest divendres, a les 6 de la tarda, la 15a edició del Cavatast, una mostra que aquest 2011 arriba amb nous al·licients.

A banda de la presència del cap de cuina de El Bulli, l’indiscutible millor restaurant del món aquests darrers anys, el Cavatast afronta un canvi d’ubicació que, sense abandonar la rambla de la Generalitat, donarà molt més jocs tant als expositors com als visitants.

A petició dels cavistes, s’ha introduït una variant en els tiquets de cava amb l’objectiu de potenciar el tast de productes de més qualitat. Els 31 cavistes presents a la mostra –tres més que l’any passat– podran demanar un, dos o tres tiquets, segons el tipus de cava escollit pel consumidor entre l’oferta de cada expositor.

La presència gastronòmica també s’amplia i comptarà amb quatre restaurants –Cal Blay Vinticinc, Hotel Fonda Neus, Il Picarolo i Mirador de les Caves–, dues cansaladeries –Canalets i Rovira–, tres pastisseries –Ca l’Arseni, Carafí i Sant Jordi– i la xocolateria Simón Coll. Pel que fa als horaris, la principal diferència és que tant dissabte com diumenge tancaran els estands a primera hora de la tarda. Divendres s’obrirà de 7 a 10 de la tarda, dissabte, de 12 a 4 i de 6 a 10, i diumenge, d’11 a 4 i de 6 a 9. El preu de quatre tiquets de cava més una copa gravada és de 6 €.
[[frase]]
L’oferta d’aquest 2011 també inclou la presència d’una botiga, gestionada per Cal Feru, en la qual es podrà comprar qualsevol dels caves que els expositors ofereixin als seus estands. D’altra banda, el 8 d’octubre quedarà obert al públic el Centre d’Interpretació del Cava. Per visitar-lo caldrà inscriure’s prèviament en els torns de mitja hora –màxim 50 persones– que hi haurà els dies 8 i 9 d’octubre, d’11 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Cal fer les reserves a l’Oficina de Turisme, a través del telèfon 93 891 31 88 o del correu turisme@santsadurni.cat.

15 propostes suggerents
La carpa en la qual es feien aquests darrers anys les sessions de tast s’ha substituït enguany pel celler gran de la Fassina de can Guineu. Les activitats s’ofereixen al preu fix de 5 € i estan organitzades pels mateixos expositors del Cavatast. Hi ha un total de 15 propostes a càrrec de les caves Agustí Torelló, Gramona, Llopart, Castelo de Pedregosa, Codorniu, Rimarts, Juvé i Camps, Vilarnau i Recaredo. També hi ha activitats de l’Associació de Sommeliers Penedès-Garraf, Catering Cal Blay i Mirador de les Caves. Les reserves per participar en aquesta oferta també s’han de fer a l’Oficina de Turisme.
D’altra banda, el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, a través d’Enoturisme Penedès, ofereix també un ampli programa de visites i activitats en caves i cellers del Penedès durant tot el cap de setmana. Hi ha, en total, una trentena d’establiments que s’han sumat a aquesta iniciativa. En aquest cas, les inscripcions s’han de fer al Consorci de Promoció Turiística, al telèfon 93 817 01 60 o a l’adreça info@enoturismepenedes.cat.

Altres al·licients
Un any més es podrà gaudir del Trenet del Cavatast, que circularà dissabte i diumenge al preu d’1,50 €, i també es podrà fer la Ruta Teatralitzada “Un viatge als inicis del cava”, programada pel dissabte a les 11 del matí. Les reserves s’han de fer a l’Oficina de Turisme. A la Fassina de can Guineu, hi haurà una exposició de cartells de cava d’època procedents de la col·lecció de Marc Martí.
L’activitat a les xarxes socials relacionada amb el Cavatast s’ha disparat. A més del seguiment de la mostra al Facebook, al Twitter i al blog del Cavatast gràcies a la col·laboració de l’empresa sadurninenca Social Mirror, es pot trobar tota la informació a www.cavatast.cat. Dissabte al matí, en col·laboració amb Penedesfera, també hi ha programada la trobada Cava & Blogs, amb una sessió de treball de blogaires especialitzats en temàtica enològica.


amb l’objectiu de potenciar el tast de productes de més qualitat ELS EXPOSITORS podran demanar un, dos o tres tiquets, segons el tipus de cava escollit pel consumidor FOTO: CAVATAST

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa