Si la superstició marca que el 13 porta mala sort, el Cava Tast ha desafiat la superstició -i també la crisi- i ha tancat portes amb rècord de participació i de tiquets venuts. En la 13a edició de l’única fira dedicada exclusivament al cava, hi ha hagut prop de 50.000 visitants i s’hi han venut un 35% més de tiquets, segons han informat fonts de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. En total es van servir més de 100.000 degustacions de cava, a les quals s’han d’afegir 40.000 degustacions més entre gastronomia, xarcuteria i pastisseria.

L’èxit va ser tant que, segons l’ajuntament, es van exhaurir les copes de cava gravades per a l’edició d’aquest any. En total se’n van distribuir 28.000.
[[frase]]
La regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Esther Parellada, parla d’èxit rotund i considera que va ser un encert aprofitar la festivitat del 12 d’octubre per allargar el Cavatast. Tot i així, des de l’organització ja anuncien que l’any vinent es tornarà al format tradicional, és a dir, inaugurar el divendres al vespre i cloure la mostra el diumenge a la nit.

D’altra banda cal destacar també l’augment del protagonisme de la gastronomia. A banda, d’incorporar un tercer restaurant, Il Picarolo, que s’afegia a Cal Blay i Fonda Neus, els cuiners van tenir un paper destacat tant a la inauguració com a la sala de tast. D’altra banda, l’encarregat d’inaugurar el tretzè Cavatast va ser el cuiner Isma Prados, que el dilluns va oferir una sessió de tast en la qual va compartir el seu mètode de creació d’un menú a partir dels caves.

La sala de tast es va omplir en gairebé totes les sessions, amb un total de 500 persones. Van triomfar sobretot el sommelier Josep Roca, de El Celler de Can Roca, i la cuinera Ada Parellada, així com Thierry Airaud-Gouthier, amb la seva proposta de maridatge d’ostres i cava.

Els 50.000 visitants de la mostra van arribar de tots els indrets de Catalunya, sobretot de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També van venir visitants d’altres indrets de l’Estat espanyol i alguns estrangers. Hi havia alemanys, suïssos, nord-americans i francesos, entre d’altres, alguns dels quals havien escollit expressament les dates del Cavatast per venir a Catalunya.

Desafiant la crisi
El director del Patronat de Turisme, Joan Capellades, fa notar que aquest Cavatast ha superat amb èxit el repte d’atraure públic en un pont llarg i les pors que genera la crisi econòmica. Segons Capellades, les persones que tenen costum de desplaçar-se a Sant Sadurní per la jornada de portes obertes del 12 d’octubre van tenir enguany l’al·licient afegit de poder gaudir de la mostra de cava.

L’alcalde, Joan Amat, va agrair molt especialment la presència de totes les empreses i establiments de la vila que han tornat a apostar pel Cavatast i la Fira en un any de crisi, a la vegada que va lamentar que hi hagi cavistes que es tanquin a casa quan venen els temps difícils. Segons Amat, és responsabilitat de tothom donar suport a uns esdeveniments que són positius per Sant Sadurní, el cava i el comerç.


El Cavatast ha rebut prop de 50.000 visitants FOTO: AJ. SANT SADURNÍ


El cuiner Isma Prados durant el taller a la sala de tast FOTO: AJ. SANT SADURNÍ


La tretzena edició ha estat la de més èxit de la història FOTO: AJ. SANT SADURNÍ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa