VadeVi
El Cavatast enganxa un any més a milers d’aficionats

La visita als estands del Cava tast era obligada; a la catorzena edició, uns 29 cavistes expositors i nou establiments de menjar, dolç i salat, atenien sense parar als centenars de persones que gaudien de la festa. Un anar i tornar de cassoletes plenes de teca i de copes i copes de cava.

Aquesta celebració guanya adeptes any rere any; gent que es troba pels carres, famílies amb nens en cotxet que no s’ho volen perdre; somriures, abraçades entre els expositors i els visitants, que brinden i comparteixen l’alegria del cava.

A més l’edició d’enguany ha inclòs sessions de tast i maridatge per tots aquells que s’animessin a endinsar-se dins una mica més d’aquest mon. Tot i que el munt de persones que omplien els carrers de Sant Sadurní, demostren que el cava és una beguda propera que agrada a tothom i que no necessita de grans esdeveniments per ser la reina de la festa.

Entre aplaudiments els gegants dels set savis de Grècia, interrompien els tastets ballant entremig del públic i recordant com la constància dels homes i dones de Sant Sadurní d’Anoia per combatre la plaga de la fil·loxera, que va arrabassar els vinyars de la zona cap a finals del S.XIX, va ser clau per la recuperació d’aquesta zona vinícola on es produeix més del 90% del cava.

Cap a les vuit del vespre començava la gran festa de la coronació a la Plaça de la Vila que lluïa plena, com sempre. Grans i petits fan una parada per rebre les autoritats i als membres de La Confraria de Cava que esperen a les portes del Ajuntament, a la model Carla Goyanes que serà coronada davant tot el poble.

Per guarnir la festa els membres Clownic, la segona companyia del grup El Tricicle, van muntar un cavaoke, que per sorpresa dels presents va ser la versió del famós sketch del grup però amb la lletra arrel el cava i el poble. La cantarella: “Sant Sadurní, visca la mare que ens va parir” va fer cantar a tots els assistents a la coronació de la Reina, en aquesta vint-i-quatrena edició de la Setmana del Cava. La model Carla Goyanes no va deixar de lluir un somriure cofoi i un xic curiós, sorpresa per la gentada que l’esperava a la plaça, mentre que a la vil·la s’aclamava als Falcons de Sant Sadurní que pujaven al noi encarregat d’oferir a la Carla una copa de most.

Una reina atenta i propera que no va dubtar a mostrar-nos la cara més senzilla del glamour, quan fins i tot s’atrevia a netejar de confeti la capa del president de la Confraria del Cava, Pere Bonet,tot just abans de començar la sessió fotogràfica amb les dames d’honor i altres personalitats dins les estances de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Un cop acabades les fotografies, el Cavatast es va tornar a omplir de ple fins quasi mitjanit. Els confrares, dames d’honor, l’alcalde Joan Amat i tots els convidats van anar a la seu de Torre Ramona, on la Reina Carla Goyanes, va visitar les instal·lacions de la Confraria i fer una parada per degustar tot seguit un pica-pica que es va oferir als presents acompanyaat pel cava de La Confraria.

Una festa esperada,lluïda, divertida, amb el millor protagonista: el cava.


ELS GEGANTS VAN ANIMAR EL CAVATAST 2010 FOTO: JORDI ALCOVER

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa