VadeVi
El Cavatast remodela l’espai per evitar aglomeracions

A l’edició del 2011, la disposició dels estands en dues fileres a la banda alta de la Rambla Generalitat, va crear aglomeracions. Foto: VADEVI.cat

La setzena edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que el Patronat de Turisme de Sant Sadurní organitza un any més, que arriba els dies 5, 6 i 7 d’octubre, serà inaugurada pel cocktailmaster Javier de las Muelas, empresari d’èxit internacional i creador de tendències.

A l’acte de presentació, que s’ha fet aquest dimarts al migdia al CIC Fassina, el regidor de Turisme, Jep Bargalló, ha posat l’èmfasi en la vitalitat del Cavatast i en l’objectiu de dotar-lo any rere any de més qualitat: ‘No comptem l’èxit del cavatast en nombre de visitants, sinó en si el visitant ha trobat una fira de qualitat, tant dels productes com de les activitats programades i de la rebuda que els fa Sant Sadurní’.

Des del Patronat s’ha posat també l’accent en totes les activitats que s’organitzen entorn de la fira i que li aporten valor afegit, a banda d’accions d’empreses privades i d’actes paral·lels com la Fira d’artesania que organitza Som Sant Sadurní i la Setmana del Cava que celebra la Confraria del cava.

A l’acte de presentació també hi han pres part l’Alcalde de la vila i president del Patronat, Josep Maria Ribas, el director tècnic del patronat, Joan Capellades i dos representants de Caixa Penedès, principal patrocinador de la fira, que han encoratjat a seguir amb la feina feta en paraules del seu director de zona, Josep Mestre.

La Fira comptarà amb un total de 45 expositors, un cinc per cent més que l’any passat, dels quals 34 són cavistes, 4 restauradors, 3 xarcuters i 3 pastissers, a banda de la xocolateria Simon Coll, que enguany inaugura l’Espai Xocolata el dia 4 d’octubre, un museu de la xocolata que treballarà conjuntament amb el Centre d’Interpretació del Cava per posicionar Sant Sadurní al món. En aquest sentit, es continua potenciant el maridatge entre cava i gastronomia.

Hi haurà quatre punts de venda de tiquets un dels quals, i com a novetat, serà el CIC Fassina, on ja es podrà comprar tiquets pel Cavatast des d’aquesta manteixa setmana.

Canvis destacats

Enguany el Cavatast amplia els metres quadrats de superfície i, tot i que conserva la ubicació de l’any passat, a la banda alta de la Rambla Generalitat i ampliat a la plaça Anselm Clavé, enguany col·locarà els estands en una sola filera, per evitar aglomeracions.

Un altre canvi important, seguint els canvis que ja es van introduir l’any passat en els tiquets per tal d’incrementar la qualitat dels tastos: enguany es podrà comprar un tiquet de quatre tastos de cava i copa i també tiquets de cava sense la copa i, tal i com ja es va fer l’any passat amb les caves i va resultar molt positiu, els restauradors i els cavistes podran vincular la qualitat del producte ofert al nombre de tiquets a lliurar, és a dir, per un producte de més qualitat podran demanar més d’un tiquet.

També com a novetat important, i vinculat a la projecció de la fira a l’exterior, es farà la presentació de dos llibres d’autors estrangers que ajudaran a donar a conèixer el món del cava a l’exterior, ‘Cava sparkling hapiness’, de Anna Wallner i ‘English for cava makers’, de Andrew Ashurst. En aquest sentit també s’ha organitzat una el dissabte al matí una sessió de treball amb touroperadors i agències europees per treballar la projecció de la fira.

Activitats al celler gran de la Fassina

‘No es pot entendre el Cavatast sense la Fassina’, ha dit Jep Bargalló. I és que el CIC obrirà les portes al matí com a Centre d’Interpretació del cava i a les tardes acollirà un gran nombre d’activitats organitzades per alguns dels expositors del Cavatast, des de tast de cava acompanyat de saxos, de contes i altres maridatges diversos. Tota la programació es pot consultar al web del Cavatast i cal fer reserva prèvia.

També cal destacar la col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, ja que es vol que la fira tingui repercussió de visitants i econòmica a tota la comarca. Per això Enoturisme Penedès ofereix un ampli programa de visites i activitats a caves i cellers del Penedès durant el cap de setmana.

L’oferta del Cavatast 2012 torna a incloure el Trenet del Cavatast, una manera agradable i distreta de conèixer el cavatast, així com la Botiga, on es podrà adquirir tots es caves del Cavatast. També es podrà fer la Ruta Teatralitzada “Un viatge als inicis del cava” i es podrà veure encara l’exposició Phylloxera Cartonex, que està ubicada a la Fassina des del dia 1 de setembre en col·laboració amb l’Associació de la Festa de la Fil·loxera.

I en la presentació també s’ha volgut destacar la tasca d’empreses privades que estableixen sinergies amb el Cavatast, com va passar l’any passat amb Social Mirror que enguany també s’encarrega de la comunicació a les xarxes socials, com l’espai La Mainada, un centre educatiu i de lleure que s’ha ofert a fer d’espai d’acollida per a infants mentre els pares gaudeixen del Cavatast.

Bargalló també ha destacat que el Cavatast és fruit de la col·laboració i del treball en equip i que hi participen activament les comissions organitzadores de la fira, formades per cavistes i restauradors, a banda de molts serveis de l’Ajuntament. L’Alcalde, Josep Maria Ribas, ha volgut acabar la presentació amb una reflexió sobre la importància de la col·laboració de les empreses en el Cavatast en un moment econòmicament tan complex com el que vivim: ‘En el context en què està el país, que encara s’aposti i es vulgui formar part d’una fira diu molt de les empreses i l’èxit del Cavatst està aquí, hi ha més expositors que l’any passat, i això és bo’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa