VadeVi
El Celler Espelt incrementa un 23% les exportacions

L’empordanès Espelt Viticultors ha trobat en el mercat exterior una de les millor vies per tal de continuar la seva fase de creixement iniciada fa uns anys. L’assistència i participació en fires especialitzades de diferents països li ha obert les portes a nous mercats que ja es comencen a fer realitat. Segons dades de la Secretaria d’Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya, es trobava el 2009 entre les 17 empreses gironines d’alt creixement, i una de les 250 més dinàmiques de l’economia catalana, destacant en la avaluació el fet de l’augment de les vendes, amb un creixement de més del 20%.

Aquesta tònica s’ha seguit confirmant en el passat exercici, en el qual les exportacions van créixer en un 23%. Actualment, les exportacions representen gairebé un 70% de la producció. El mercat del Nord d’Europa, amb Noruega al capdavant i el dels Estats Units i Canadà, són els dos pilars bàsics del creixement de les exportacions, amb més d’una vintena de països, entre els quals cal destacar la recent incorporació del mercat xinés, on Espelt ja compta amb tres distribuïdors dels seus vins. Cal destacar també el fet de que a Noruega el vi estatal més venut és un d’Espelt.

Espelt Viticultors va ser creada l’any 2000 a Vilajuïga i actualment gestiona directa o indirectament més de 250 hectàrees de vinya a la D.O. Empordà, el que representa una mica més del 12% de tota la Denominació d’Origen i essent un dels principals productors de la comarca. Espelt elabora vins blancs, rosats, negres i els tradicionals vins dolços de la comarca: garnatxa i moscatell. Des de fa uns tres anys també elabora el seu propi oli d’oliva extra verge, amb les olives procedents de les més de 35.000 oliveres amb que compta la empresa.


Espelt Viticultors fa vins de la DO Empordà i té una àmplia dedicació amb la cultura a través de concerts i exposicions d’art FOTO: ESPELT VITICULTORS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa