VadeVi
Vins Colltor, protagonistes aquest diumenge del Mercat de Moià
  • CA

Vins Colltor, únic celler de la nova comarca del Moianès, protagonitzarà aquest diumenge el “Mercat de vi i formatge” de Moià d’enguany. Aquest mercat, que ja s’ha celebrat al municipi en altres ocasions, mostra vins de diferents denominacions d’origen catalanes i de formatges artesans provinents, bàsicament, del Pirineu i del Prepirineu de Catalunya.

En aquesta ocasió, Vins Colltor presentarà en exclusivitat els seus vins que, precisament van sortir al mercat per primer cop fa pocs mesos. Aquest celler ofereix, per ara, dues referències de “Clos Colltor”: La primera, un vi de gamma mitjana amb un 70% de merlot, un 20% de sirà i un 10% de cabernet sauvignon, del qual se’n ha fet una producció de 4.000 ampolles. La segona, un vi de gamma alta amb un 70% de sirà, un 20% de merlot i un 10% de cabernet sauvignon i una producció limitada de 2.200 ampolles. Els preus d’aquests vins estan entre els 8 i els 12 euros per ampolla.

Vins Colltor cultiva les seves vinyes de manera artesanal i amb una elaboració natural del vi. El celler està ubicat a Santa Maria d’Oló, dins de la nova comarca del Moianès, un territori en què la major part de l’activitat econòmica es desenvolupa des d’una perspectiva ecològica i de conservació del medi ambient, amb un nivell d’industrialització molt baix.

Pel que fa als participants al Mercat cal destacar també la participació de la formatgeria local Cal Maties, de Moià, amb els seus formatges d’elaboració artesana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa