VadeVi
El Chardonnay Col·lecció 2008 d’Albet i Noya entre els ‘top ten’ del món

El Chardonnay Col·lecció 2008 d’Albet i Noya (DO Penedès) és el setè millor vi fet amb chardonnay de tot el món. Així ho ha considerat un jurat format per prop de 300 professionals després de passar per un seminari d’orientació per unificar els seus criteris. I és que el concurs Chardonnay du Monde, que se celebra anualment a la zona de la Borgonya francesa, “és un dels concursos més exigents”, segons l’Institut de Comerç Exterior (ICEX). L’objectiu del concurs és reconèixer la qualitat els vins perquè es puguin diferenciar en un mercat tant competitiu com l’actual.

El chardonnay d’Albet i Noya ha aconseguit entrar en la llista dels deu millors chardonnays del món, els top ten d’aquesta varietat. Concretament ha quedat en la setena posició. El Chardonnay Col·lecció 2008 d’Albet i Noya ha competit amb més de 900 vins d’arreu del món, de 35 països diferents. Cap altre Chardonnay català, espanyol ni portugués figura entre els 10 primers, de manera que Albet i Noya pot afirmar de fer el millor chardonnay de la penínsul·la.

L’enòleg del celler penedesenc, Josep Maria Albet, defineix així aquest vi: “Amb nas de flor blanca, i notes de pera, codony i fruites tropicals madures, així com un lleuger toc de llorer i fumats. En boca es troba una fusta molt bona i ben integrada, amb greix important, notes mantegoses i de poma compotada, amb notes lleugeres de dolçor com de regalèssia fina. En conjunt és un vi molt expressiu, amb elegància i equilibri que pot assolir aquesta varietat en els bons terrers”.

Un altre monovarietat de chardonnay català ha estat premiat també en el Chardonnay du Monde. Es tracta del Viña 27 Chardonnay 2009 de Raimat, a la DO Costers del Segre, que ha guanyat una medalla de plata.


Chardonnay Col·lecció 2008 Albet i Noya FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa