El cicle «Bibioteques amb DO» arriba a Falset

La Biblioteca Pública organitza aquest mes de maig un seguit d'activitats sobre vi i literatura

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset duu a terme aquest mes de maig les activitats corresponents al cicle Biblioteques amb DO que, al llarg d’aquest any, organitzen les biblioteques de la Xarxa de la Generalitat de Catalunya emplaçades en zones vitivinícoles.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats i perquè assoleixin les fites desitjades, s’ha comptat amb la col·laboració d’institucions de renom literari o vinícola com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i de Vinseum.

Lesa activitats programades per a aquest mes de maig comencen el dia 9 amb la trobada mensual del Club de Lectura de la Biblioteca, on es parlarà del llibre ‘El Silenci de les vinyes’, de Gisela Pou, i seguidament es farà una introducció al tast de vins a càrrec de la DO Montsant. L’endemà, 10 de maig, a les 19.30h i haurà el recital ‘Els Poemes del vi’, a càrrec de Josep Pedrals i es realitzarà un tast del vi Font de la Figuera, del Celler Clos Figueras (DOQ Priorat).

El diumenge 12 hi haurà l’activitat Camins del Vi, caminada comentada entre vinyes, en relació al llibre ‘Els camins del vi i de l’oli del Priorat’ en col·laboració amb el celler Torres i divendres 17 de maig a les 18.30 es farà un taller de manualitats amb taps de suro per al públic infantil. El 24 de maig a les 8 del vespre i amb motiu de dues efemèrides locals (120 anys de l’arribada de la fil·loxera al Priorat i de l’última execució pública de Catalunya a Falset), es farà lectura del monòleg teatral ‘Nicomedes, el verdugo en la taberna’ de Toni Orensanz (a càrrec d’Oriol Grau), que recupera les intervencions que, a l’època, feia el botxí Nicomedes Méndez en una taverna.

L’acte tindrà el seu inici a la Biblioteca, amb un breu recorregut pels espais de la història i es desenvoluparà al Castell del vi de Falset, on el 1893 va tenir acte l’execució a càrrec de Nicomedes Méndez, l’acte inclou un tastet de vi de la cooperativa Falset-Marçà durant la lectura. Finalment, a partir del 10 de maig a la Biblioteca hi haurà exposició dels dibuixos guanyadors del Concurs de dibuix DO Montsant.

Nou comentari