VadeVi
El Col·legi d’Enòlegs de Catalunya serà una realitat aquest any 2011

L’Associació Catalana d’Enòlegs ha celebrat la seva 27ª assemblea anual. La sessió es va desenvolupar a les Caves Vallformosa de Vilobí del Penedès. Els assistents van abordar un aspecte fonamental pel futur del sector, la creació del Col·legi d’Enòlegs de Catalunya. Després de cinc anys de treball, el procés es troba força avançat i ja es constitueix la comissió de la junta gestora. La idea va sorgir en una assemblea de 2006.

Ara, en el moment dels últims passos, tot s’ha endarrerit per culpa de les eleccions catalanes. Josep AntonLlaquet, president de l’ACE, recorda que la petició arriba en aquests moments al Parlament de Catalunya, que hauria d’acceptar-ne la posada en marxa, atès que hi ha el beneplàcit de totes les forces polítiques i no se sap d’al·legacions d’altres col·legis professionals. Si tot es desenvolupa com es preveu, aquest organisme serà una realitat aquest 2011.

Tanmateix, no tot són flors i violes, i pot haver-hi problemes per culpa de les normatives europees, recorda el president de l’ACE. Des de la Unió es pretén eliminar els col·legis professionals, explica Llaquet. Si finalment s’arriba a aquest punt, es cercaria una altra fórmula que permetés un major reconeixement del món de l’enologia.


Visita al Celler d’Encús per part dels assistents al congrés FOTO:ACE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa