VadeVi
El color del vi serà l’eix temàtic dels Vi_suals 2016 de Manresa
  • CA

El programa VI_suals, que uneix la creació artística i la tasca divulgativa per apropar la cultura del vi al teixit social de la Manresa, ja té a punt la 10a edició d’aquest projecte cultural que arrenca aquest dijous, 19 de maig, i finalitzarà el 4 de juny, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa,la DO Pla de Bages i la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central(TAV).

L’edició d’aquest any de VI_suals es va presentar a les vinyes del celler El Molí-Collbaix, amb la presència de la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; la presidenta de la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya central, Roser Oduber; els representants de la DO Pla de Bages Joan F. Baltiérrez i Eva Farré; i representants d’entitats organitzadores i col·laboradores i artistes participants, entre altres.

Durant aquests dies,tothom podrà tornar a gaudir d’un atractiu programa d’activitats que tenen com a principal protagonista el vi, la vinya i el món que l’envolta, i enguany amb un especial protagonisme del “color de vi” amb l’objectiu de posar en valor la riquesa cultural d’aquest producte arrelat al territori.

Jornades de portes obertes als cellers, exposicions, xerrades, projeccions d’audiovisuals i curtmetratges, tastos i una gran exposició plàstica amb tretze intervencions artístiques realitzades per destacats artistes bagencs, seran novament els grans atractius d’un projecte plenament consolidat en el calendari cultural de la ciutat.

Un any més, dins les propostes del programa d’activitats serà molt important la participació de Foto Art Manresa, a la qual se sumarà Cine Club Manresa, entitat que celebra el seu 60è aniversari, amb la projecció de curtmetratges.

Quinze artistes, quinze mirades sobre el color del vi

Enguany, els cellers apadrinaran quinze artistes que generaran intervencions que tindran el “color del vi” com a eix d’inspiració i que es plasmaran mitjançant un suport tèxtil de 3 x1 metres.

S’exposaran les seves intervencions, així com fotografies i curtmetratges, el dia 4 de juny a la plaça de Sant Domènec i a partir del dia 8 de juny al Museu de la Tècnica. Aquesta proposta artística és el fruït del treball conjunt de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central(TAV –CC), Foto Art Manresa, Cine Club Manresa, la DO Pla de Bages i l’Ajuntament de Manresa.

Artistes seleccionats i cellers emparellats

Marta Arañó – Vins Grau . Obra: L’Art cromàtic

Ariadna Franco – Fargas – Fargas. Obra: Colors

Sofia Gómez – Solergibert. Obra: Cel D_Vi

Carles Murillo – Més Que Paraules. Obra: Memòries d’una taula

Alba Comas – Celler Cooperatiu de Salelles. Obra: Vitis vinífera

Montserrat Forradellas – Mas de Sant Iscle. Obra: De la vinya a la copa

Xavier Valls – Collbaix. Celler el Molí. Obra: TerRaïm

Joan Ferrer – Confraria del vi del Pla de Bages. Obra: El tast del confrare

Anna Cayuela – Celler Sanmartí. Obra: Fragments de vi

Lídia Moreno&Soria – Artium. Celler Cooperatiu d’Artés. Obra: Gotim

Ferran Cerdans – Abadal. Obra: Un mar de paraules

Valentí Gubianas – Can Serra dels Exibis. Amarar-se

Josep Morral – Denominació d’Origen Pla de Bages. Obra. Rogent Energia

Sergi Selvas – Caves Gibert. Obra: Land of Spreculation

Estel Boada – Heretat Oller del Mas. Obra: Històries d’un celler

Podeu consultar el programa complet de VI_suals 2016 aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa